Les crispetes de blat de moro, sovint associades a tardes de cinema i moments informals, han deixat de ser només un passatemps per convertir-se en un aliat inesperat per la salut cerebral.
Així ho afirma el Dr. Aaron Lord, cap de neurologia de l’Hospital Langone de la Universitat de Nova York a Brooklyn, en una entrevista publicada a l’edició nord-americana de Business Insider.
El prestigiós neuròleg ha compartit la seva llista de nou superaliments quotidians que poden protegir el cervell del pas del temps. Segons Lord, una alimentació rica en greixos saludables i nutrients específics pot ajudar a millorar la funció mental i reduir el risc d’Alzheimer, demència i accidents cerebrovasculars.
Entre els aliments destacats hi figuren la fruita, les verdures fresques, la quinoa, el miso, l’oli d’oliva, el cafè i les nous. Però el que més ha cridat l’atenció és la presència d’un snack habitualment menyspreat: les crispetes de blat de moro fetes a casa.
“Les crispetes casolanes són una alternativa econòmica i saludable als aliments processats”, afirma Lord. El neuròleg les prepara amb un rajoló d’oli d’oliva, una mica de sal i llevat nutricional (un ingredient ric en vitamines del complex B i proteïnes que, segons diu, els aporta un gust deliciós).
Aquesta recomanació subratlla el potencial dels aliments senzills i accessibles per contribuir a la salut neurològica, sempre que es preparin amb criteri nutricional. Un motiu més per reconsiderar el paper de les crispetes a la dieta diària, més enllà del sofà i la pantalla.