La fruita és un dels aliments més bons i saludables que hi ha. Cada temporada ofereix unes fruites particulars, però un dels problemes que pot sorgir és que se'ns facin malbé les peces de fruita. A més, acostumem a comprar fruita en grans quantitats i al cap d'uns dies veiem que es comença a passar. Hi ha maneres molt senzilles d'augmentar el temps d'emmagatzematge per poder menjar tota la fruita sense que el malbarati.
Per aconseguir-ho és clau tenir un emmagatzematge adequat. És per això que cal tenir en compte dues variables: la refrigeració i la separació. Hi ha fruites que els va bé estar dins la nevera, ja que el fred endarrereix el procés de maduració i prevé el creixement de bateries. Ens hem d'assegurar quines es poden i quines no es poden posar a la nevera. Una de les fruites que no es pot posar a la nevera és el plàtan. Pel que fa a la separació, hem de distingir entre les fruites amb un alt contingut d'etilè i d'un baix contingut. Així doncs, s'ha de posar per separat les pomes i plàtans (amb un alt contingut d'etilè) de les maduixes i raïm, per exemple (amb un baix contingut d'etilè).
També és important el recipient en el qual conservem les fruites. És important utilitzar contenidors amb petites perforacions per permetre una correcta circulació de l'aire. Això ajuda a controlar la humitat i, per tant, endarrerir la maduració de la fruita. En fruites més sensibles com els gerds o les mores, les podem conservar en recipients hermètics tancats perquè no els afecti la humitat. També és recomanable tapar-ho amb un paper de cuina perquè absorbeixi la condensació.
Una altra tècnica que també funciona és la congelació en daus. Per aquesta tècnica és recomanable tallar diverses fruites en mides semblants i envasar-ho en bosses de congelació per consumir-ho de forma individual i tenir diversitat de fruites. Això, a més, també prevé l'oxidació. Una altra manera de prevenir l'oxidació és submergir-les breument en suc de llimona just abans de congelar-les.
Per altra banda, també és important planificar quines mengem primer. Hem de consumir les que tenen una vida més curta primer i després les que duren més, com els plàtans i les taronges.
Seguint aquests consells es pot perllongar la vida de les fruites i gaudir dels beneficis nutricionals durant més temps. A més, es reduirà el malbaratament de les fruites i verdures i, a més, també repercutirà positivament a la nostra butxaca.