La recerca de la felicitat és un dels motors de la història de la humanitat i l'objectiu primer de la majoria de persones. Si bé, es tracta d'un concepte eteri i subjectiu, pel qual filòsofs, psicòlegs, sociòlegs i altres investigadors fa segles que busquen la fórmula per aconseguir-la. En aquest sentit, el científic social de la Universitat de Harvard Arthur C. Brooks assenyala un error comú que dificulta trobar-la.
Segons diu, cal entendre la felicitat com una direcció i no com una meta. Així, la felicitat no és un sentiment sinó un estat resultat de la combinació de diversos factors i que es reconeix per l'aparició predominant, ara sí, d'emocions positives, com la satisfacció i el benestar.
Ho detalla en el llibre Build the life you want juntament amb la presentadora Oprah Winfrey. En el pla més fonamental, aquestes emocions positives són causades per processos químics en el cervell i que són canviants. Per això, Brooks assegura que la felicitat no pot ser un estat permanent, sinó quelcom que cal intentar experimentar el més sovint possible.