Aquestes són les cinc millors regions gastronòmiques per visitar el 2025

La classificació del portal "Taste Atlas" té en compte alguns dels productes tradicions i dels plats més típics de cada territori

Un lloc de menjar local en un mercat a Nàpols
Un lloc de menjar local en un mercat a Nàpols | Andrea Huls Pareja / Unsplash
Redacció
10 de gener de 2025, 13:09

Amb l'entrada de l'any, són molts els rànquings que recomanen països i ciutats per viatjar el 2025. En aquesta ocasió, us presentem una classificació una mica diferent. I és que el portal Taste Atlas, que es presenta com una mena de guia mundial de la gastronomia, ha presentat quines són les millors regions per afartar-se a menjar aquest any.

La regió guanyadora del 2025 és la Campània, a la Itàlia meridional i amb capital a Nàpols. Amb aquestes dades, és evident que alguns dels plats recomanats seran la pizza napolitana, la margarida o el "Sugo alla Genovese", a banda de productes locals exquisits com la "Mozzarella di Bufala Campana" o el "Pomodoro S. Marzano dell'Agro Sarnese-Nocerino".

El podi el complementen la regió del Peloponès, al sud de Grècia, i l'Emília-Romanya, al nord d'Itàlia. De la regió grega se'n destaca el seu ampli catàleg d'olis, mentre que la regió italiana és la casa del famós formatge Parmigiano Reggiano i del "Prosciutto di Parma", igual que de plats reconeguts mundialment com el "Ragù alla Bolognese".

La resta de les deu regions gastronòmiques que recomana Taste Atlas són Sichuan (Xina), Cíclades i Creta (Grècia), Panjab (Índia), la Toscana (Itàlia), Alentejo (Portugal) i Macedònia (Grècia). Catalunya, tot i tenir una gastronomia premiada mundialment, no consta al rànquing, mentre que sí que s'hi fan un lloc Galícia (21), Castella i Lleó (31) i Andalusia (39).