Anar de viatge és sinònim de provar coses noves: ciutats, monuments, activitats i, també, gastronomia. A l'Estat, la mitjana anual d'euros gastats en menjar a fora és de 2.560 euros. I quan es fa turisme també es manté com a pal de paller.
Així, a banda de triar la destinació segons els paratges, l'oferta cultural o el preu del transport i de l'allotjament, el cost de la restauració també és un factor a tenir en compte. Això és el que ha analitzat la companyia FerryGoGo, que ha classificat les destinacions europees segons que car sigui menjar de restaurant.
El rànquing està encapçalat per dues ciutats de Suïssa: el preu mitjà de menjar a un restaurant de Zurich i Ginebra és de 123,62 €. El segueix una altra destinació fredolica, com és Islàndia. Per gaudir de la gastronomia de Reykjavík, l'estudia assegura que de mitjana hauràs de gastar-te 114 €. El podi el contempla un altre país Nòrdic. A Espoo, al sud de Finlàndia, en què de mitjana t'endossen 110 € per àpat.
De les 15 destinacions no n'hi ha cap de catalana, i tampoc de l'Estat. El que queda més a prop és Milà, on la mitjana se situa en els 80 € i tanca la llista. Abans, en la quarta posició se situa Copenhaguen (107,25 €), Hèlsinki i Dublín empaten a 90 € i Edimburg, Amsterdam, Oslo,Estocolm, Luxemburg i Cork (Irlanda) tanquen el rànquing per sobre dels 80 €.