Les patates són un aliment deliciós, nutritiu i molt versàtil, ja que es poden preparar de moltes maneres diferents i permeten fer plats molt variats. A més, tenen nombrosos beneficis per a la salut: són riques en fibra, vitamines i minerals. Tot això fa que s'hagin convertit en indispensables a la nostra dieta. Ara bé, tot i que poden durar mesos a casa, s'han de saber conservar perquè no es facin malbé.
Per evitar que les patates es trenquin abans de temps i aconseguir que es mantinguin en bon estat, l'escenari ideal és guardar-les en un lloc sec, ben airejat, fresc i sense llum. Així, la nevera no és un bon lloc per tenir-les, perquè el fred afavoreix l'aparició de sucres i es fan malbé. En aquest sentit, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) explica que les patates han de guardar-se en un espai que estigui sempre per sobre dels 8 °C.
Els aliments que no poden estar a prop de les patates
Un altre dels aspectes claus és que les patates no estiguin al costat d'una sèrie d'aliments durant un període prolongat de temps. Encara que és habitual que les patates es cuinin amb aliments com les cebes, els alls o els tomàquets, no és positiu que convisquin a prop mentre es troben a la cuina de casa.
Això es deu al fet que aquestes verdures deixen anar un gas etilè, una hormona de creixement de les plantes que fa que madurin i tinguin un millor sabor. Ara bé, el contacte d'aquest component amb les patates farà que les patates durin menys temps amb bon estat i contribuirà a l'aparició de floridures.