Les patates de bossa són una de les formes de matar la gana entre hores, però evidentment no són el producte més saludable del supermercat. Ara, l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) ho ha demostrat a través de l'anàlisi de 331 aperitius de supermercat, entre els quals hi ha patates de tota mena, xips o natxos, amb sabor o sense.
La principal conclusió és que la majoria dels productes són poc sans pel seu al contingut en calories, en greixos i en sal. De fet, a l'escala saludable de l'OCU un 50% dels productes han obtingut una puntuació inferior a 40 sobre 100, fet pel qual són una molt mala elecció de compra.
A banda dels seus components, l'OCU també remarca que algunes d'aquestes patates de bossa fan servir additius per donar color i sabor i també gomes per donar consistència. Precisament, cal recordar que tot just fa uns mesos la Comissió Europea va acordar la prohibició de diversos additius que avui dia donen sabor a patates de pernil o barbacoa. Els fabricants hauran de canviar la recepta si volen continuar comercialitzant-los.
Però bé, sigui com sigui, hi ha quatre productes que sí que són saludables i que obtenen una bona nota a l'escala saludable de l'OCU. Destaquen per una baixa presència de sucre i sal, i per no comptar ni amb additius ni amb ingredients ultraprocessats. Són els següents:
- Natxos de fajol de la marca Sol Natural ecològic de 80 grams, amb una puntuació de 87 sobre 100.
- Patates fregides sense sal afegida de la marca Veritas ecològic de 125 grams, amb una puntuació de 71 sobre 100.
- Natxos de llegums de la marca Sol Natural ecològic de 80 grams, amb una puntuació de 67 sobre 100.
- "Frititas" de la marca Hispalana de 180 grams, amb una puntuació de 67 sobre 100.