L'augment de l'esperança de vida fa que es pugui arribar a la vellesa en bones condicions. Un dels elements que poden marcar la diferència és la condició física: si mantenim un nivell d'activitat saludable, més moviments i tasques del dia a dia podrem mantenir. Per assolir-ho, és important no deixar-ho per l'últim moment i mantenir les articulacions i els ossos forts.
En aquest sentit, la producció de col·lagen és essencial. Aquesta proteïna ens permet tonificar la pell, els músculs i els ossos, però amb l'edat la seva producció natural disminueix. Per això, és important incorporar aliments que en continguin a la nostra dieta, per suplir el dèficit i no debilitar-nos. En declaracions a Infobae l'especialista en nutrició, Isabel Beltrán recomana cinc aliments.
De la carn vermella (magra) als fruits secs
Ja fa anys que la carn vermella no té bona fama. Però s'ha de separar la que és magra de la processada. Durant el procés de digestió allibera alguns components importants per produir col·lagen, com la glicina, a prolina o la lisina. A més és abundant en zinc, que afavoreix la sintetització d'aquesta proteïna. Un altre dels aliments és el peix, sobretot per l'omega-3 que conté.
L'impuls dels ous per produir prolina i glicina també els fa un aliat indispensable. A més a més, també són una font de sofre, que ajuden a muscular els elements interns de la proteïna, potenciant-la. La tomata i els pebrots tenen vitamina-C que ajuda a la síntesi del col·lagen, però també la protegeix un cop formada. En darrer lloc, els fruits secs tenen zinc, coure i la vitamina-E, una tríada que també influeix de manera decisiva en la producció.