Els cinc tipus de persona que no haurien de provar el cafè «bulletproof», la nova tendència energètica

La tècnica per preparar la beguda aporta més energia, però pot comportar alguns perills per a la salut

Cafè 'bulletproof'
Cafè 'bulletproof' | IStock
Redacció
20 de juny del 2024

La recerca d'una font d'energia instantània ha portat la humanitat a provar múltiples remeis. Alguns han acabat esdevenint hegemònics, com el cafè, el té i les begudes energètiques; mentre que altres han quedat en l'oblit després d'una etapa d'efervescència inicial. Per la seva precocitat, el cas del cafè bulletproofencara és una incògnita, però la comunitat mèdica i científica ja alerta d'alguns perills potencials.

El cafè bulletproof és una varietat del cafè ideada per maximitzar les propietats energètiques. Ho fa gràcies a la combinació amb mantega i oli de coco, que aporten moltes calories i àcids grassos. Això és positiu per qui busqui energia instantània i un producte saciant, com en dietes cetogèniques o de dejuni intermitent, però convé que cinc grups de població se n'abstinguin, segons diversos estudis.

El primer, aquells amb problemes cardiovasculars, ja que els greixos saturats del cafè bulletproof fan augmentar el colesterol LDL (el dolent). També les persones amb diabetis o problemes de sucre. I és que, tot i que no porta sucre, la gran aportació calòrica pot descompensar els nivells de sucre en sang. En tercer lloc, i pels mateixos motius, les persones amb problemes hepàtics no n'han de prendre, ja que és al fetge on es metabolitzen els greixos.

El quart grup és el de les dones embarassades, ja que el colesterol tendeix a pujar durant la gestació per l'augment de l'hormona de la progesterona. I, finalment, hi ha les persones amb problemes digestius i intoleràncies, ja que un consum excessiu d'oli de coco afavoreix l'aparició de diarrea i és inflamatori.