El cafè és una de les begudes més populars arreu del món. El seu consum traspassa fronteres i supera qualsevol cultura. De fet, es podria afirmar que és un dels elements que genera més consens en l'àmbit internacional. I és que, a més del gust i l'estès ús social, també destaca per les múltiples propietats beneficioses per la salut. En aquest sentit, diversos estudis assenyalen la quantitat de cafè que cal beure cada dia per viure més temps.
Concretament, diversos treballs presentats en la 71a sessió científica anual del Col·legi Americà de Cardiologia afirmen que la quantitat ideal rondaria entre les dues i les tres tasses diàries. Aquestes dosis es relacionen amb un menor risc de desenvolupar malalties cardíaques i amb la prevenció de ritmes cardíacs perillosos, així com amb una esperança de vida més llarga.
Els investigadors conclouen que el cafè té efectes protectors per al cor i protegeix contra els infarts. Per això, el doctor Peter M. Kistler, cap d'investigació d'arrítmies de l'Hospital Alfred i de l'Institut del cor Baker de Melbourne (Austràlia) i investigador principal d'un dels estudis recomana, així, incloure la beguda a la dieta i no caure en el parany de pensar que, com el cafè porta cafeïna, és un element de risc per al cor, tret d'alguns casos concrets.