L'excèntrica barreja amb cafè per allargar els efectes de la cafeïna

La cadena de cafeteries Starbucks popularitza l'"oleato", que també ajuda a ingerir greixos saludables

Una màquina de cafè
Una màquina de cafè | Pexels
Redacció
22 de maig del 2024

El cafè és una de les begudes més populars arreu del món pels múltiples beneficis per a la salut i l'estès ús social que se'n fa. Per això, també és un dels productes que mou més diners i les grans cadenes de cafeteries formen part de les empreses més importants a escala internacional. Ha estat precisament la multinacional més important del sector, Starbucks, la que ha popularitzat una excèntrica barreja que permet allargar els efectes de la cafeïna i ajuda a ingerir greixos saludables.

Es tracta de l'anomenat "oleato", que consisteix en una barreja de cafè i oli d'oliva verge extra. Polvoritzat sobre el cafè molt o amb unes quantes gotes al final del procés d'elaboració, no afecta el sabor. Així, el cafè està tan bo com sempre, és encara més saludable i, a més, proporciona energia durant més temps.

I és que l'oli d'oliva és una de les principals fonts de greixos saludables, alenteix l'absorció de la cafeïna i, fins i tot, pot neutralitzar l'aciditat del cafè. Els experts matisen, però, que no hi ha evidència científica que tot plegat proporcioni beneficis reals per a la salut, tot i que descarten efectes negatius.