27
d'octubre
de
2024, 17:10
Actualitzat:
17:10h
Compte enrere per la castanyada. Ja queda menys d'una setmana per la nit de Tots Sants, la nit en la qual és tradició a Catalunya menjar castanyes, moniatos i panellets. Els tres aliments són boníssims, però costen bastant de fer a casa. O això, almenys, és el pensament popular.
Resulta que fer castanyes a casa és més senzill del que pot semblar, i al programa Tot es mou de 3Cat han mostrat 3 maneres de fer-les a casa amb les quals és impossible fallar.
- A la fregidora d'aire: Aquest electrodomèstic cada vegada més comú a les cases té moltes funcions, i una d'elles és la de fer castanyes. La manera adequada de fer-les és a 200 graus durant 12 minuts. Amb aquesta mateixa configuració de temps i temperatura també s'hi poden fer moniatos.
- Al microones: En només 2 minuts i a màxima potència també podem aconseguir torrat les castanyes i estovar-les per poder-les menjar. Sembla que no sigui possible tan fàcil, però sí.
- Al forn: Aquesta és la manera més coneguda fora del foc. Per fer-les perfecte hem de posar-les 20 o 25 minuts a 180 graus.
Tots els mètodes, però, comparteixen un pas previ, les hem de tallar perquè no explotin mentre les cuinem.