Tres senzilles maneres de coure castanyes a casa

Lluny del que es pugui pensar, coure castanyes a casa és molt fàcil i dona uns resultats sorprenentment bons

Les castanyes són un dels aliments més típics en aquesta època de l'any
Les castanyes són un dels aliments més típics en aquesta època de l'any | Marc Pascual | Pixabay
Redacció
27 d'octubre de 2024, 17:10
Actualitzat: 17:10h

Compte enrere per la castanyada. Ja queda menys d'una setmana per la nit de Tots Sants, la nit en la qual és tradició a Catalunya menjar castanyes, moniatos i panellets. Els tres aliments són boníssims, però costen bastant de fer a casa. O això, almenys, és el pensament popular. 

Resulta que fer castanyes a casa és més senzill del que pot semblar, i al programa Tot es mou de 3Cat han mostrat 3 maneres de fer-les a casa amb les quals és impossible fallar.

  1. A la fregidora d'aire: Aquest electrodomèstic cada vegada més comú a les cases té moltes funcions, i una d'elles és la de fer castanyes. La manera adequada de fer-les és a 200 graus durant 12 minuts. Amb aquesta mateixa configuració de temps i temperatura també s'hi poden fer moniatos.
  2. Al microones: En només 2 minuts i a màxima potència també podem aconseguir torrat les castanyes i estovar-les per poder-les menjar. Sembla que no sigui possible tan fàcil, però sí.
  3. Al forn: Aquesta és la manera més coneguda fora del foc. Per fer-les perfecte hem de posar-les 20 o 25 minuts a 180 graus. 

Tots els mètodes, però, comparteixen un pas previ, les hem de tallar perquè no explotin mentre les cuinem.