Els àpats familiars de Nadal s'acosten i les famílies comencen a fer els preparatius pertinents. El 25, 26 i 31 de desembre com també l'1, el 5 i el 6 de gener són dies en què les cases s'omplen d'alegria i festivitat per menjar i gaudir del Nadal. Si hi ha un grup d'aliments que mai falla és el marisc. Des de cloïsses fins a gambes o navalles. Aquestes últimes tenen un sabor a mar exquisit, però a vegades pots trobar sorra a l'interior, fet que ho fa desagradable. Ara bé, hi ha diversos trucs per posar-hi remei.
Abans de cuinar-les has de dur a terme una neteja a fons per tal que es puguin degustar a la perfecció. La majoria de la gent es limita a posar les navalles sota l'aixeta, però pot ser insuficient. Així doncs, segons la web Galicia marisco, el primer pas és submergir-les en aigua freda i sal, com a mínim durant dues hores. A més, recomanen col·locar-les de forma vertical perquè d'aquesta manera la sorra restant a l'interior sortirà finalment. Per altra banda, un cop passades les dues hores, recalquen que les hauràs d'esbandir amb aigua freda. Per últim, per acabar de fer una neteja excel·lent, tocarà col·locar-les en un colador i prémer-les al centre una a una.
Una vegada has dut a terme aquest procés, les navalles ja estaran a punt per degustar-les en família. Aquest marisc el pots preparar o bé al vapor o bé a la planxa, depenent de com t'agradi més. Per altra banda, és un aliment molt beneficiós per la salut amb un consum moderat, que el pots introduir a la dieta. Així és perquè les navalles tenen un alt contingut de proteïnes i contenen poc greix. També són una font de ferro, fet que ajuda a combatre l'anèmia. A més, pot ser la teva aliada si ets esportista perquè el seu alt contingut en aigua afavorirà la teva hidratació corporal.
No és un truc exclusiu per les navalles, sinó que és extrapolable a altres aliments de mar com les cloïsses, els musclos o les ostres. Tots ells poden retenir petits grans de sorra i més val evitar sorpreses durant l'àpat. Així doncs, ja tens a disposició una nova forma de netejar el marisc abans de degustar-lo en un dinar familiar.