​L'error habitual que fa malbé les paelles

Sense saber-ho, és possible que estiguis fent desaparèixer la superfície antiadherent, perjudicial per a la salut

Una persona cuina amb una paella
Una persona cuina amb una paella | Pexels
Redacció
04 d'octubre de 2024, 22:20

Cuinar amb unes paelles en bon estat és un dels elements més importants per a la nostra salut. No fer-ho pot suposar que ens estiguem menjant restes tòxiques d'aquests elements de cuina que fem servir cada dia i que es desgasten fàcilment si no els cuidem correctament.

Un dels aspectes que més hem d'intentar no malmetre d'una paella és la seva superfície antiadherent. Hi ha un error molt comú, però, que hi juga en contra. Es tracta de llançar aigua a la paella quan encara està calenta. Això genera un xoc tèrmic que és molt perjudicial per a la superfície de l'estri i que pot fer-lo malbé molt ràpidament.

Per evitar-ho, es recomana deixar refredar la paella i tirar-hi aigua un cop estigui freda. Si tenim por que el menjar que hi hem cuinat es quedi enganxat, podem deixar-ho refredar i al cap d'una estona posar aigua i sabó a la paella i deixar-ho estovar durant hores perquè es desenganxi sol. Després, quan rentem la paella, marxarà més fàcilment.