El lloc ideal on guardar les paelles perquè no es facin malbé

Hi ha una sèrie de mesures que es poden seguir per desar-les sense que es ratllin i que poden ajudar a allargar-ne la vida útil

La forma que tenen les paelles fa que sigui complicat trobar un espai òptim per posar-les.
La forma que tenen les paelles fa que sigui complicat trobar un espai òptim per posar-les.
Redacció
30 de desembre de 2024, 15:56

Les paelles són utensilis imprescindibles a la cuina quotidiana de les nostres llars. També són uns estris cars i delicats que convé mantenir en bones condicions. La forma que tenen, però, fa que sigui complicat trobar un espai òptim per posar-les. Malgrat tot, hi ha una sèrie de mesures que es poden seguir per desar-les sense que es ratllin i que poden ajudar a allargar-ne la vida útil.

En primer lloc, quan es manipulen les paelles, cal evitar donar cops bruscos i intentar no apilar-les. Els experts recomanen desar-les separades en prestatgeries o bé tenir-les penjades en uns suports a la paret de la cuina. Aquests suports permeten mantenir una distància entre paelles i que sigui més difícil ratllar-les.

En cas que no es disposi de tant d’espai i s’hagin de tenir apilades, s’aconsella posar entre l’una i l’altra un retall d’escuma o bé un fragment de paper de cuina. També es poden fer servir bosses de plàstic o draps de cuina per cobrir-les. En qualsevol cas, és imprescindible que estiguin en un lloc sec i arrecerat, allunyades de fonts d’humitat.

D’altra banda, els cuiners també recomanen fer servir culleres i espàtules de fusta i silicona per evitar danyar les superfícies de metall. A més, també es recomana escalfar la paella sempre amb una mica d’oli i no posar-la mai buida al foc. D’aquesta manera, es pot retardar el deteriorament de l’utensili i assegurar que duri més anys.

Quan haig de canviar-la?

Les paelles s’han de canviar quan s’observa que el menjar hi queda enganxat o quan ja estan excessivament ratllades. És important, també, fixar-se en l’estat del recobriment antiadherent. En alguns casos, l’antiguitat de la paella fa que en saltin trossos de material que es poden barrejar amb el menjar i que són altament perjudicials per a la salut.