Tothom ho fa, fins i tot molts restaurants. Posar un tap de suro a una ampolla de vioberta és una pràctica estesa per conservar la beguda. Si bé, una sommelier de la Cambra de Comerç de Madrid ha alertat, ara que arriba Nadal, que no és un mètode òptim, ja que no protegeix bé el vi de l'entrada d'oxigen.
I és que quan s'enceta una ampolla i es treu el tap de suro, aquest s'esprem i perd volum. Això fa que no pugui tornar a segellar-la de la mateixa manera que abans i passi a ser porós. A més, en el procés de tornar a tapar, s'empeny molt oxigen cap a l'interior de l'envàs, el qual encara empitjora més la situació.
En aquest sentit, per no oxidar el vi i precipitar-ne l'empitjorament, l'experta recomana desar el vi sobrant en un envàs de vidre que tingui tapa. La clau és que sigui de la mida correcta per tal que no quedi molt espai buit on es pugui acumular l'oxigen.