Un nutricionista de Harvard revela si el formatge és sa o perjudicial per a la salut

Aquest làctic sovint es considera dolent per al benestar de l'organisme, però lluny d'això, si es consumeix amb les proporcions adequades pot proporcionar múltiples beneficis

El formatge tipus Garrotxa
El formatge tipus Garrotxa
Redacció
12 de desembre de 2024, 15:59

El formatge és un aliment d'un alt consum per la població d'arreu del món. A vegades s'ha titllat de perjudicial per a la salut pel nivell elevat de calories i la dificultat de digerir-lo. Per posar fi a aquest debat, Walter C. Willett, nutricionista de l'Escola Chan de Harvard, ha publicat l'article definitiu a The Harvard Gazette, que edita la universitat.

Willett afirma que el formatge té un alt valor nutricional i presenta una concentració elevada de calci, proteïnes, fòsfor i vitamines A i B12. Si bé, també subratlla que presenta una gran quantitat de greixos saturats i colesterol, així com de sodi. En aquest sentit, assegura que no està demostrat que els greixos del formatge siguin menys perjudicials que la resta gràcies a la presència dels bacteris implicats.

Per tot això, Willett diu que el consum de formatge pot ser saludable si és moderat i s'empren les varietats amb menys greix, alhora que és una alternativa preferible a altres fonts de proteïna animal com la carn vermella. A més, diu que la diferència fonamental es troba en els acompanyants: no és el mateix menjar formatge sol, que menjar formatge en una pizza o acompanyat de melmelada.