Un bon manteniment dels instruments i utensilis de cuina és primordial per a una higiene adequada, una bona alimentació i, especialment, per poder cuinar sense cap maldecap afegit. Qui no ha vist, després de fer-les servir una vegada i una altra, que les olles o les paelles acaben completament desgastades? El problema és quan no pots comprar-ne de noves i has de suportar un problema seriós: els aliments s'enganxen al fons de les paelles, perds l'antiadherència, els resultats són nefastos...
Moltes persones decideixen llançar a les escombraries la paella en qüestió, sense abans donar-li una darrera oportunitat. El xef Kalo, reconegut a les xarxes socials pel seu contingut divulgatiu i didàctic, ha deixat clar que pots intentar "salvar" el teu estri culinari sense perdre l'esperança. És molt senzill i només requereix seguir uns procediments.
Què cal fer per salvar la teva paella desgastada?
Un dels problemes principals pels quals molta gent deixa de fer servir una paella és perquè perd la seva antiadherència. L'expert explica com podem intentar recuperar-la. Ara bé, també cal recordar que si una paella està molt afectada per ratlladures, per sutge, restes de menjar o directament està trencada, aquests consells no serveixen per a res.
Les instruccions són clares:
1. Cal col·locar una paella completament seca en un fogó a temperatura mitjana. També serveix vitro.
2. Has d'estendre una "generosa" quantitat de sal gruixuda per la superfície de la paella.
3. Mentre la paella es va escalfant, ves removent la sal gruixuda per la superfície de la paella amb moviments circulars.
4. Deixa actuar la sal durant uns minuts mentre fas aquests moviments.
5. En el moment que la sal crepiti i ja es vagi daurant, retira la paella del foc i deixa que la sal es refredi.
6. Posa oli en un paper de cuina i passa'l per tota la superfície de la paella.
7. Esbandeix i tornaràs a recuperar l'antiadherència.