La cuina pot ser una tasca complicada i si coneixem alguns trucs que ens ho facilitin, molt millor. És per això que molta gent busca optimitzar les funcions de tots els aparells i estris que té a la cuina. En aconseguir-ho, podem reduir el temps que passem a la cuina i també aconseguir millors resultats. Una de les maneres per fer-ho és utilitzar tal com toca tots els ganivets de casa.
El fet que els coneguem com "el ganivet del formatge", "el ganivet del pa" o "el ganivet de la mantega" no els eximeix d'altres usos. Sobre el ganivet del pa n'han fet un vídeo a les xarxes socials el restaurant bar Las Peñas, de Cantàbria. Expliquen per què podem utilitzar el ganivet del pa més enllà, evidentment, del pa.
- Diuen què és el millor utensili per tallar un tomàquet. Quan ho fem amb un ganivet pla hem de fer força sobre el tomàquet: això fa que perdi part del seu suc i, per tant, del gust. Si el tallem amb un ganivet de serra ben afilat podrem fer un tall suau sense necessitat de fer pressió i aconseguir unes rodanxes perfectes.
- Un dels aliments més complicats de tallar són les fruites de pell dura com el meló o la pinya. Si ho fem amb el ganivet de serra mateixa forma permetrà aconseguir un tall net i senzill.
- Un altre aliment que aconsellen tallar amb el ganivet del pa és la massa de mil fulls. Les capes tan fines poden trencar-se si fem pressió sobre d'elles. En canvi, si ho fem amb un ganivet de serra, les travessem sense trencar-les.
- El formatge no es queda fora d'aquest rànquing, ja que el de crosta dura queda millor tallat d'aquesta manera. De fet, és molt útil per fer taules de formatges, ja que estèticament queda molt millor.
- Per últim, el xef de Las Peñas recomana utilitzar aquest ganivet per separar els ossos de la carn de les costelles de porc. Amb aquest truc no es fa malbé la carn.
És important saber que per utilitzar el ganivet del pa l'hem de netejar cada vegada que canviem d'aliment. D'aquesta manera, reduïm la contaminació creuada i el risc de transmissió de bacteris.