Els draps de cuina són un element que fem servir diàriament i que han d'estar totalment nets per no fer malbé el menjar. La cuina, encara que la mantinguem neta, és una de les zones de la casa on més microorganismes es concentren. El fet de tenir matèria orgànica fa que entrin bacteris a la cuina, i la humitat dels draps de cuina pot fer que es reprodueixin. I és que fem servir els draps de cuina per eixugar-nos, netejar, assecar aliments, agafar olles calentes o safates... estan en contacte amb moltes superfícies.
És per aquest motiu que s'hi poden quedar restes d'oli, de brutícia, de salses o de greix, i per molt que es netegin, és complicat acabar-los de netejar del tot. Això es deu al fet que no només els hem de rentar, sinó també higienitzar.
El truc infal·lible per netejar-los
Per tal d'higienitzar els draps hem d'aconseguir matar els bacteris. Per aconseguir-ho, els haurem de sotmetre a altes temperatures. La manera més senzilla i segura, doncs, és posar-los dins el microones. Ho podem aconseguir amb aquests senzills passos.
- Neteja els draps amb sabó i una mica d'aigua, centrant-te sobretot a les zones amb taques.
- Posa'ls dins una bona apta per a microones.
- Posa la bossa dins el microones a temperatura mitjana durant un o dos minuts
- Col·loca els draps en una galleda d'aigua neta per treure'ls el sabó que havíem afegit anteriorment.
- Penja'ls a l'aire lliure perquè s'assequin.
És important destacar que els draps no poden tenir cap element metàl·lic, com volanderes per penjar-lo. De tenir-les i posar-lo al microones, el podríem fer malbé.