Aprimar-se és un esforç per a molta gent, i és que molta gent no sap per què s'engreixa ni per què no s'aprima. El fet és que cada cos és diferent i, per tant, també varien els motius que fan canviar el cos. Malgrat que la mala alimentació és un dels motius més coneguts, molta gent no sap que la mala digestió també ho és. És aquí on entra el 'sayu', una tècnica japonesa que se centra en l'aigua i en la digestió.
Aquesta tècnica agafa com a base la hidratació del cos. Hi ha molts estudis que asseguren que és important consumir grans quantitats d'aigua per ajudar al metabolisme, a la depuració dels ronyons i, segons aquesta tècnica japonesa, també serveix per aprimar-se. Ara bé, aquesta aigua ha de ser tíbia i s'ha de prendre en dejú.
Com es duu a terme aquesta tècnica?
El que proposa el 'sayu' és depurar el cos i eliminar el greix excessiu amb quatre gots d'aigua en dejú. Aquesta aigua ha d'haver estat bullida prèviament i deixat refredar, però sense passar per la nevera. El següent pas, després de llevar-se i haver-se begut entre 4 i 5 gots d'aigua és esperar 45 minuts abans de començar amb l'esmorzar sòlid.
Aquest temps d'espera és imprescindible perquè l'aigua compleixi la seva funció a l'organisme i pugui activar el sistema digestiu. D'aquesta manera, quan el cos rebi aliment sòlid ja estarà en funcionament, i per tant serà molt més fàcil digerir els aliments. A més, això també ajudarà a reduir el risc d'estrenyiment.
El 'sayu', però té molts més avantatges, ja que ajuda a començar el dia amb el cos depurat i ajuda a reduir el ventre inflat, millora la digestió durant tot el dia, millora la pella i farà que millori el nostre sistema circulatori. Els defensors del 'sayu' fins i tot argumenten que els ajuda a reduir l'estrès i a millorar el seu benestar.