Anglada amenaça Ballana a crits al debat del Canal Taronja

"Si vostè és tan valent, vingui al nostre local, i podria pujar els 25 graons, però no sap com els baixaria!"

Redacció
02 de juliol de 2013
Josep Anglada i Joan Ballana, aquest dimarts
Josep Anglada i Joan Ballana, aquest dimarts


La tensió que va esclatar ahir al ple municipal de Vic ha tingut una duríssima continuació a l'edició d'avui de la tertúlia "Gabinet de crisi", gravada aquest dimarts a la tarda al Canal Taronja Osona i emesa aquest mateix vespre.

El líder de Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, ha amenaçat el regidor de Convivència i Seguretat, i responsable de la Guàrdia Urbana, Joan Ballana (ERC), tot dient-li que "si és tan valent i tan patriota, vingui al nostre local, vingui al local, vingui al local...! I vostè podria pujar els vint-i-cinc graons, però no sap com els baixaria!".

Anglada ha repetit així, personalitzant-lo en Ballana, l'advertiment que ja va llançar ahir al ple municipal contra els qui s'atrevissin a anar al seu despatx, dins de de les dependències municipals reservades als grups polítics, per impedir que hi segueixi fent funcionar un servei d'assessorament jurídic obert només "als de casa", segons especifica. El ple d'ahir va aprovar una moció de CUP i ICV, amb el suport d'ERC i SI, perquè l'Ajuntament denunciï aquest servei a la Fiscalia Antidiscriminació.

El líder de PxC no ha tingut cap problema en reafirmar-se solemnement "aquí davant dels vigatans i pel Canal Taronja" en les amenaces que ja havia proclamat ahir al ple. Ballana no ha seguit el to exaltat d'Anglada i s'ha limitat a intentar replicar-li, amb molta calma, que "la ciutadania el jutjarà a vostè d'aqui dos anys", a la qual cosa Anglada li ha retret que el seu partit porta tres eleccions creixent, mentre que ERC ha patit un fort retrocés a Vic en els darrers anys. "Els vigatans diuen que estan farts de la immigració (...) i si a vostè li agrada tant la immigració, emporti-se'ls al local d'Esquerra Republicana!".

El periodista David de Dios, moderador del programa, ha tallat la situació i ha afirmat que "avui, senyor Anglada, ha sobrepassat una línia, que és amenaçar un tertulià, i aquesta és l'última tertúlia que li modero a vostè. Després en parlarem". Prèviament, el periodista havia opinat que ahir Vila d'Abadal havia d'haver expulsat Anglada de la sala de sessions quan va fer les primeres amenaces.

Els dos protagonistes del debat del Canal Taronja d'avui: Josep Anglada i Joan Ballana.
Arxivat a