La Llar d'infants d'Olius estrena aquest curs nou reglament
S'hi regula un Consell de Participació
Ara a portada
-
Cultura i Mitjans Espectacular presentació de la revista Oppidum amb la reintroducció del Cant de la Sibil·la al Solsonès Redacció
-
Successos Interrupció programada en el subministrament d'aigua en un sector de Solsona per aquest dilluns 5 de maig Redacció
-
-
-
Societat El projecte «Pobles abandonats» publica les fitxes històriques d'alguns pobles d'Odèn Redacció
Publicat el 25 d’agost de 2016 a les 07:13
El Butlletí de la Província de Lleida publica aquest dijous l'edicte d’aprovació definitiva de la modificació del Reglament de la llar d’infants el Pi que regula la prestació del servei públic municipal d’escola bressol.
Segons el nou reglament, L’activitat pròpia del servei d’escola bressol resta assumida per L’Ajuntament d’Olius com a servei propi, i aquest servei municipal d’escola bressol es prestarà en règim de lliure concurrència i sota la forma de gestió indirecta sent adjudicat mitjançant concurs en procediment obert, per a la seva concessió des de l’ 1 de setembre de 2016 fins al 31 d’agost de 2018 prorrogables per anualitats fins com a màxim tres anys.
Les prestacions que es donaran a través del servei seran les pròpies d’una escola bressol, és a dir, d’estada de nens i nenes de 0 a 3 anys d’edat, durant les hores en què el centre resti obert, així com l’atenció educativa apropiada a infants d’aquesta edat, d’acord amb la normativa aplicable i amb les determinacions que en cada cas s’especifiqui. Les prestacions esmentades es prestaran tenint presents les limitacions d’espai, personal i materials de què es disposi, sense que hi hagi cap dret subjectiu a participar en totes i cadascuna de les activitats organitzades.
Pel que fa al calendari, aquest atendrà el que cada any determini el Ple l’Ajuntament d’Olius d’acord amb el calendari oficial aprovat pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. El calendari s’elaborarà d’acord amb les necessitats de la població, a proposta del Consell de Participació i serà aprovat pel Ple de l’Ajuntament, anualment, abans del mes d’abril del curs immediatament anterior.
L’horari de la llar serà de les 7.45 fins a les 18.00 hores, de dilluns a divendres. És aconsellable que l’infant no estigui més de 8 hores al centre. En casos extraordinaris serà motiu de valoració.
Matí de 8.45 a 13.15 hores; tarda de 14.45 a 17.30 hores.
Horari especial (canguratge). Matí de 7.45 a 8.45 hores Migdia de 13.15 a 13.45 hores Tarda de 17.30 a 18.00 hores Horari especial (menjador) 12.30 a 15.00 hores
Els nens i nenes que no siguin usuaris del servei de menjador, marxaran a les 13.15 i tornaran a les 14.45 hores.
El personal educador haurà d’atendre l’horari i les jornades laborals que figuren en el projecte d’establiment del servei.
L’escola bressol estarà dirigida per un director o directora del qual dependrà tot el personal educador.
L’escola bressol garantirà la participació de les famílies de l’alumnat en les activitats del centre, sense perjudici que es puguin establir mecanismes de col∙laboració que eventualment siguin necessaris per assegurar els sistemes de representació, organització i participació d’aquest col∙lectiu. Les famílies de l’alumnat tenen garantida la llibertat de reunió i d’associació dins l’àmbit educatiu.
La posada en funcionament del servei de menjador la decidirà el Ple de l’Ajuntament, a proposta de la regidoria d’Educació.
ANNEXOS 1. FUNCIONS DE LA DIRECTORA O DIRECTOR DEL CENTRE
A. Relacions Institucionals: a. Representar el centre en les seves relacions amb altres institucions públiques i privades i, especialment, amb l’Ajuntament d’Olius, la Delegació Territorial del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. b. Representar el centre en activitats formatives o informatives (Jornades, trobades, congressos) que puguin celebrarse amb participació de l’escola.
B. Relacions Internacionals. Coordinar, amb el vistiplau de l’Ajuntament, la rebuda i les activitats de persones visitants d’universitats o centres educatius dins de programes comuns o a sol∙licitud de centres educatius públics o privats.
C. Formació permanent: a. Presentar a l’Ajuntament, abans de l’inici de cada curs i inclòs en el Pla Anual del centre, el pla de formació permanent global per a l’escola bressol. b. Programar i coordinar les reunions pedagògiques de l’escola. c. Potenciar la publicació d’experiències pedagògiques.
D. Programació, seguiment i avaluació: a. Presentar a l’Ajuntament el Projecte Educatiu de Centre. b. Presentar a l’Ajuntament el Projecte Curricular de Centre. c. Presentar a l’Ajuntament, abans de l’inici de cada curs, el Pla anual de centre. d. Elaborar els informes i les memòries anuals, juntament amb l’equip docent, per a la seva presentació a l’Ajuntament. e. Establir els mecanismes de col∙laboració permanent amb l’equip de mestres.
E. Gestió, direcció i organització dels recursos humans i materials: a. Presidir el Claustre de mestres.
b. Exercir les facultats de direcció de l’equip de mestres i coordinarles amb el personal de neteja i el de cuina, en el seu cas. c. Coordinar la gestió i la coordinació amb les famílies i els grups d’infants d. Presentar durant el mes d’octubre, la memòria econòmica del curs anterior. e. Gestionar el pressupost de l’escola i retre comptes, trimestralment, a l’Ajuntament. f. Determinar i proposar a l’Ajuntament les actuacions necessàries per al correcte manteniment de l’edifici. g. Convocar i presidir els actes acadèmics i les reunions que es realitzin al centre. h. Visar les certificacions i els documents acadèmics del centre. i. Resoldre les possibles incidències que sorgeixin en el centre. j. Vetllar per l’adequació dels recursos humans a les necessitats del centre. k. Executar els acords presos amb l’Ajuntament d’Olius.
F. Coordinació de les activitats educatives del centre a. Vetllar pel compliment de les disposicions normatives que afectin l’escola, dels objectius del projecte educatiu del centre i dels acords amb el Claustre i amb el Servei d’Educació de l’Ajuntament d’Olius. b. Coordinar l’equip del centre i presidir les sessions de treball. c. Vetllar per la qualitat de l’activitat educativa que realitza cadascun dels grups classe. d. Vetllar per la relació amb les famílies dels infants. e. Vetllar pel manteniment del material didàctic. f. Coordinar l’organització de l’horari dels grups classe. g. Coordinar la confecció dels informes individuals dels infants. h. Coordinar la confecció dels informes de les activitats docents dels grups classe. i. Exercir les funcions de tutoria d’alumnat en pràctiques. j. Qualsevol altra funció que, en l’àmbit acadèmic, sigui atribuïda per la normativa vigent quant a la direcció i coordinació pedagògica de centres docents.
2. FUNCIONS DE L’EQUIP DOCENT
a. Atendre i educar els infants del centre. b. Elaborar el Projecte Educatiu del Centre i el projecte de Reglament de Règim Interior el qual s’aprovarà amb el vistiplau de la regidoria d’Educació. c. Elaborar el Projecte Curricular, el Pla Anual i la Memòria de centre. d. Col∙laborar amb la direcció del centre en la fixació dels criteris d’organització interna de l’escola (distribució de metres, de grups, utilització racional de l’espai escolar, selecció de material i equipament didàctic, ...). e. Promoure iniciatives en l’àmbit de l’experimentació i de la investigació pedagògiques. f. Col∙laborar amb l’Ajuntament d’Olius en tasques de recerca i de formació. g. Constituir comissions de treball de caràcter temporal o permanent per desenvolupar millor les seves funcions. h. Responsabilitzarse del grup de classe del qual es comparteix la tutoria i assegurar una atenció individualitzada a les famílies de l’alumnat del grup. i. Adequar el projecte curricular la programació de cada grup d’edat ,al grup del qual s’és coresponsable. j. Avaluar periòdicament els resultats educatius del treball realitzat. k. Participar activament en activitats de formació continuada.
l. Atendre l’horari de dinar i de descans com a una franja horària no distinta de la resta del temps pel que fa a la importància educativa d’aquestes situacions de vida i aprenentatge.
m. Qualsevol altra funció similar de l’àmbit educatiu que li sigui assignada per la direcció del centre.
3. FUNCIONS DEL CONSELL DE PARTICIPACIÓ
L’escola bressol municipal d’Olius tindrà un òrgan col∙legiat anomenat Consell de Participació, el qual estarà integrat per les persones següents: a) Tres representants de l’Ajuntament d’Olius: L’alcalde/dessa. El/La regidor/a El/La regidor/a b) El/la directora/a del centre. c) Dos representants dels pares/mares, escollits/des per les mares i pares de l’escola.
Les funcions del Consell de Participació no seran decisòries, sinó merament consultives o de proposta en relació amb les matèries següents: a. Definició del projecte educatiu b. Memòria anual d’activitats del curs escolar. c. Calendari i horari escolar. d. Procés de preinscripció i matriculació per al curs següent, segons la normativa vigent. e. Reglament de règim intern. f. En general, qualsevol tema que sigui important i afecti algun membre, de la comunitat educativa. g. Participar en l’aplicació de la línia pedagògica global del centre i fixar, d’acord amb l’Ajuntament, les directrius per a les activitats complementàries i/o extraescolars.
El Consell de Participació es reunirà un cop cada dos mesos i també quan ho demanin la meitat més un dels seus membres.
Es procurarà que les decisions que s’adoptin al Consell de Participació es prenguin per unanimitat. Si no és possible, es determinaran per majoria dels membres presents que, en cap cas, no podrà ser inferior a la meitat més un.
La renovació dels membres del Consell de Participació de l’escola bressol municipal d’Olius, serà bianual.
Et pot interessar
-
Societat L’equip de la Síndica de Greuges es desplaçarà a Solsona el proper 12 de maig
-
Societat Solsona organitza un nou taller gratuït de parkour
-
Societat El Barri Josep Torregassa enceta les festes de carrer d'aquest any a Solsona
-
Societat Les propostes per un llarg pont de l'1 de maig al Solsonès