Solsona organitza dimarts el primer de cinc tallers gratuïts de cuina sense al·lèrgens

En el primer s’ensenyarà a elaborar pasta fresca sense gluten amb farines alternatives al blat

Publicat el 07 d’octubre de 2016 a les 15:13

(ARXIU) Participants a un taller impartit l’any passat dins la mateixa campanya


Aprendre a elaborar la pròpia pasta fresca amb farines alternatives al blat. Aquest és l’objectiu del primer de cinc tallers gratuïts de cuina lliure d’al·lèrgens, que s’organitzen a Solsona des d’ara fins al febrer en el marc de la campanya municipal “Al·lèrgicum, mengem sense barreres”. Aquest divendres se n’obren les inscripcions a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, i es podran cursar fins dimarts, dia 11.

El primer taller porta per títol “Cuina italiana sense gluten”, el conduirà Eloy Caicedo, propietari de l’obrador barceloní Il Piccolo Focone, i es durà a terme dimarts de dos quarts de set de la tarda a dos quarts de nou del vespre al Casal Cívic Xavier Jounou.
El 8 de novembre es realitzarà un taller per fer pa saludable; el 13 de desembre, un altre de miniatures nadalenques sense al·lèrgens; el 10 de gener, un de pastissos creatius amb farines i endolcidors alternatius, i el 14 de febrer un de llaminadures naturals.
Així mateix, Solsona s’adherirà enguany al Dia mundial de l’alimentació, el proper 16 d’octubre, amb una jornada festiva sobre alimentació saludable a la Sala Polivalent i el seu exterior. Entre altres activitats, hi haurà una xocolatada, tallers, un concurs, una paellada popular, un espectacle infantil, una xerrada sobre la flora intestinal i una mostra de productes artesans de qualitat locals i comarcals.
Aquestes activitats són gratuïtes per als participants, subvencionades per l’Ajuntament de Solsona i la Diputació de Lleida dins la campanya d’informació i sensibilització “Al·lèrgicum, mengem sense barreres”. És un programa pioner a Catalunya engegat l’any passat per la regidoria de Salut solsonina i la iniciativa emprenedora “Toleràncies, menjant amb il·lusió” a fi d’aportar informació, eines i recursos en l’àmbit local per tal d’educar la ciutadania davant d’unes limitacions alimentàries cada vegada més comunes