Uns 400 escoltes s'aplegaran aquest cap de setmana a Solsona

·1.100 infants i 250 joves escoltes de la Catalunya Central celebren la 3a Trobada de Branques ·Els 1.100 infants es dividiran per branques entre Moià, Solsona, Sant Martí de Tous, Castellfollit del Boix/Òdena i Gironella

Publicat el 06 d’abril de 2016 a les 06:40

Foto: Minyons Escoltes i Guies de la Demarcació de la Catalunya Central


Els escoltes, d’entre 6 i 19 anys, treballaran diversos aspectes dels drets humans.
1.100 infants celebren la tercera Trobada de Branques de Minyons Escoltes i Guies de la Demarcació de la Catalunya Central durant aquest cap de setmana 9 i 10 d’abril. Els escoltes treballaran els drets humans al llarg de tot el cap de setmana i ho faran repartits per grups de branques o unitats i en diversos punts de les comarques centrals. Tot plegat organitzat per més de 250 joves voluntaris (caps i akel·les) d’entre 20 i 30 anys que formen part d’un dels 18 agrupaments que hi ha a la Demarcació de la Catalunya Central i que dediquen el seu temps lliure a l’educació en el lleure i a la pedagogia escolta.
La importància d’aquesta trobada rau en el fet que tots els infants es puguin adonar de la gran dimensió que té el moviment treballant un tema en conjunt. La comissària de la Demarcació de la Catalunya Central, Laura Ferrer, ho expressa d’aquesta manera: “Entre tots i totes, treballen per una bona causa, intentant que tingui visibilitat, de manera que vegin que les seves accions arriben més lluny del seu dia a dia i que tenen capacitat per canviar el món”.  A diferència de la Trobada de la Cançó, que pretén ajuntar en un mateix espai totes les persones que formen la Demarcació, la Trobada de Branques es basa més a reunir infants i joves de les mateixes branques, perquè es coneguin, vegin altres realitats, comparteixin experiències, etc. El comissari de la Demarcació de la Catalunya Central Mario Heredero creu que d’aquesta manera també “estableixen vincles de cara al futur, que reforcen el sentiment de Demarcació”.

NOVETATS
Enguany s’ha creat un logotip nou amb perspectiva de continuïtat. Està format per tres cercles, un amb el logotip de minyons, un altre que representa els drets humans i un altre la trobada de branques. La intenció és establir un lligam i un sentiment d’identitat a la Trobada de Branques.
Una altra novetat és que la trobada, tot i que es realitza en punts diversos de la Catalunya la Central i per grups d’unitats, té un eix vertebrador de la trobada comú, que en aquest cas és dels drets humans.
 

Foto: Minyons Escoltes i Guies de la Demarcació de la Catalunya Central


COM TREBALLARAN ELS DRETS HUMANS LES BRANQUES I A ON?
Els Castors i les Fures  de 6, 7 i 8 anys (o Castors i Llúdrigues, depenent de l’Agrupament) aniran a Moià i treballaran el dret a la participació. Els seus caps i akel·les els han preparat una festa major i durant la tarda de dissabte hauran de decidir quin és el millor partit per organitzar-ne la vetllada a la nit. Seran 190 infants i 48 caps i akel·les.
Els Llops i Daines de 9, 10 i 11 anys aniran a Solsona i treballaran el dret a l’educació. Els infants veuran el documental “Camí a l’escola” que narra quatre històries de quatre nens que tenen moltes dificultats per anar a l’escola i faran una gimcana per treballar valors com el companyonia o la solidaritat. Seran 330 infants i 67 caps i akel·les.
Els Ràngers i noies Guia de 12, 13 i 14 anys aniran a Sant Martí de Tous i treballaran el dret a la igualtat. Dormiran en tendes en un terreny a prop de Tous i durant la tarda faran un raid en petit grup en el qual faran dinàmiques i jocs de rol sobre la igualtat. Seran 242 infants i 55 caps i akel·les.
Els Pioners i Caravel·les de 15, 16 i 17 anys, aniran a Castellfollit del Boix (Òdena) i treballaran el dret al treball. Els i les joves se situaran en un escenari d’una fàbrica tèxtil en el qual hauran de treballar i guanyar-se el berenar. També treballaran l’explotació infantil amb xerrades de ponents i diumenge al matí, com que seran a Maians, aniran a veure el bosc cremat acompanyats dels ADF. Seran 190 joves i 46 caps i akel·les.
Per últim, els més grans de l’Agrupament, els Truc de 18 i 19 anys, aniran a Gironella i treballaran el dret a l’asil, ja que el tema dels refugiats és molt punyent actualment i els seus animadors van creure que era important reflexionar, aprendre'n coses i pensar maneres de com poden ajudar. Han preparat tallers a la tarda i els joves podran escollir quin volen fer: plataforma Aturem els CIE's, sindicato de manteros, taller de teatre de l'oprimit, xerrada d'un fotògraf i membre d’una cooperativa implicat en el tema de refugiats i antics caps que han fet de voluntaris amb refugiats. Després els i les joves tindran un espai per treballar el tema de forma autònoma en grups i després es posarà en comú la feina feta. El diumenge al matí es visibilitzarà la feina a la plaça de l'Ajuntament de Gironella. Seran 100 joves i 22 animadors i animadores.
 

Foto: Minyons Escoltes i Guies de la Demarcació de la Catalunya Central