Josep Pagès tornarà a ser diputat al Congrés de Diputats

El polític de Sant Celoni substituirà el diputat Eduard Pujol que serà el portaveu de Junts per Catalunya al Senat

El polític de Sant Celoni, Josep Pagès, tornarà a ser diputat a Madrid.
El polític de Sant Celoni, Josep Pagès, tornarà a ser diputat a Madrid. | Juanma Peláez
22 de juliol del 2024
Actualitzat a les 12:56h

Era un rumor insistent de les darreres setmanes però calia oficialitzar-ho. El veí de Sant Celoni, Josep Pagès, tornarà a ser diputat al Congrés de Diputats per Junts per Catalunya, que en les eleccions del 23J havia perdut l'escó. La permanent del partit d'aquest diumenge a la nit després que la Junta de Portaveus del Parlament ha acordat com es repartiran els senadors que la cambra catalana designa al Senat i ha decidit que el diputat al Congrés Eduard Pujol, serà el nou portaveu de Junts, en substitució de l'històric Josep Cleries. L'adeu al Congrés de Pujol suposa el retorn de Josep Pagès, a partir del mes de setembre.

En les darreres eleccions generals del 23J de 2023 Junts per Catalunya per la circumscripció de Barcelona va sumar tres diputats, el número quatre de la llista i el primer que es quedava fora era el celoní Josep Pagès. Ara amb aquest moviment del partit recupera l'escó.

Pagès va entrar al Congrés de Diputats de Madrid el 9 de març de 2021 després d'haver pres possessió del seu càrrec. A les eleccions del 10 de novembre de 2019 va formar part de la candidatura de Junts per Catalunya que va encapçalar Laura Borràs, ocupant el número sis de la llista. Va entrar substituïnt Jaume Alonso-Cuevillas que era el número tres i el passat 14-F va ser escollit diputat al Parlament de Catalunya.

La manera de prendre posessió del seu càrrec va ser "Lleial al mandat de l'1-O, per la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, per imperatiu legal, prometo".

Aquests darrers anys el que retornarà al Congrés de Diputats ha format equip amb l'advocat Gonzalo Boye i ha estat un dels artífex de la redacció de la Llei d'Amnistia. Fa poques setmanes ho explicava en una entrevista.

Arxivat a