[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VQQHmpWc4Ao[/youtube]
Per sortir de festa, no necessàriament tothom ha de demanar un gintònic, un orujo, un conyac, un patxaran o un cubata. També hi ha qui es demana una ratafia, o una crema de ratafia, o un "manelic" (ratafia amb granissat de llimona). "El món global som tots, però cada punt de la terra és completament diferent. I, la seva riquesa, és precisament aquesta, la diferència de cada manera de fer." Amb aquesta nitidesa s'expressa Xevi Codina, propietari de Ratafies Russet, en l'audiovisual produït pels Amics de la Ratafia de l'Anoia que acaben de fer públic a YouTube.
La ratafia; una beguda per compartir, obra d'Aixina Produccions, a més de les opinions de Codina també recull les de Miquel Altadill, de Ratafies Artesanals d'Esparreguera, exposa l'experiència del concurs de la ratafia de l'Anoia, mostra testimonis d'avis que n'han elaborat tota la vida... "Hi ha hagut un salt generacional: el meu avi en feia, durant la generació dels meus pares es va perdre més, i ara es pretén tornar-ho a recuperar", explica durant el documental un dels principals impulsors de l'associació ratafiaire anoienca, Ricard Carles.
ARA A PORTADA
Publicat el 22 de gener de 2013 a les 07:10
Et pot interessar
-
Cultura
Anna Guitart, nova directora de l’Institut Ramon Llull
-
Cultura
El director del MNAC: «La sortida de les pintures de Sixena no significaria absolutament res»
-
Cultura
Mor Jordi Roch, metge, gestor musical i fundador de l'Associació Franz Schubert, als 94 anys
-
Cultura «Ja es parla de la llengua als consells d'administració»: d'Abacus al RACC, el català és un bon negoci
-
Cultura
El Gremi d’Editors preveu tancar el 2025 amb vendes de 320 milions d'euros i un creixement del 4%
-
Cultura
«Soc més de fotre'ls canya als meus que no pas als altres»
