ERC pressiona per incloure l'escola de Campdevànol al pressupost del 2014

El diputat Pere Bosch ja veu "impossible" que s'inclogui en els comptes d'enguany

Arnau Urgell
28 de juny del 2013
ERC vol que la nova escola de Campdevànol formi part dels pressupostos 2014.
ERC vol que la nova escola de Campdevànol formi part dels pressupostos 2014. | Arnau Urgell
ERC vol que la nova escola de Campdevànol formi part dels pressupostos 2014. Foto: Arnau Urgell

El futur de la nova escola de Campdevànol continua sent incert. Per aquest motiu Esquerra Republicana de Catalunya vol pressionar perquè s'inclogui en els pressupostos del 2014 ja que veu “quasi impossible” que formin part dels comptes d'enguany. En aquest sentit, el diputat Pere Bosch –que avui ha visitat el solar on s'ha de construir l'equipament- ha anunciat que presentarà una proposta de resolució perquè el Parlament insti el Govern a establir un calendari pel nou centre. Per altra banda, ha negat que tingui cap constància que Ensenyament hagi decidit no construir cap nova escola en els deu propers anys.

Fa anys que de manera més o menys oficial es donen diversos terminis per incloure la nova escola de Campdevànol, que s'ha de construir a can Ribalaigua, als pressupostos de la Generalitat. Des d'ERC es considera que es tracta d'una obra “prioritària” i, per tant, volen que el Govern estableixi un calendari en ferm. Per aquest motiu la setmana vinent presentaran a la comissió d'Ensenyament una proposta de resolució en aquest sentit.

El diputat Pere Bosch ha advertit però que el context és molt difícil pel límit de dèficit de l'1,3% que suposa “una autèntica asfíxia per part de l'Estat espanyol”. Tot i això, creu possible que s'inclogui en els pressupostos del 2014 que aviat s'hauran de començar a discutir. En canvi, veu “quasi impossible” que formin part dels comptes d'enguany que encara no s'han presentat per la manca de sostre de dèficit. Cal recordar que la mateixa consellera Irene Rigau, segons va afirmar la regidora Dolors Costa, havia assegurat que “molt probablement” sí que formarien part dels pressupostos del 2013.

El regidor republicà Jaume Garcia, que forma part de l'equip de govern en coalició amb CiU, ha agraït la visita de Pere Bosch i ha assegurat que des del seu partit es farien tots els esforços per desencallar d'una vegada aquest projecte que fa molts anys que s'arrossega. De fet, la tria de l'emplaçament data de l'abril de 2009 i el mateix Departament d'Ensenyament havia arribat a assegurar que era “possible” que la nova escola fos una realitat en el curs 2013-2014. Hores d'ara, en canvi, no hi ha cap data ni tan sols per l'inici de la construcció.

Noves escoles a curt termini?

Fa uns mesos El País va publicar una informació que atribuïa a Irene Rigau la idea que no es construirien noves escoles en els propers deu anys. Una possibilitat que el diputat Pere Bosch “no li consta” i considera que no serà així ja que en les darreres setmanes s'han aprovat propostes de resolució per tirar endavant nous centres que han comptat amb els vots de tots els partits, també de CiU.

Totes les notícies de la nova escola de Campdevànol