Orígens també incorpora un espai dedicat exclusivament als bolets i la tòfona i un altre racó on s'hi trobaran productes de pastisseria. Els organitzadors expliquen que són molts els productors que volen venir a Olot a participar de la fira i que es poden permetre el luxe d'escollir els millors.
Aula de Cuina, amb xefs de primer nivell
El funcionament d'Orígens seguirà la línia dels darrers últims anys. Hi haurà una aula de cuina on hi passaran cuiners de primer nivell com Iolanda Bustos del restaurant la Calèndula, Sacha Hormaechea del restaurant Sacha de Madrid i el cuiner del programa Cuines de TV3, Marc Ribas. A més, també hi desfilaran xefs garrotxins com Jordi Juncà de Ca l'Enric o Fina Puigdevall i Pere Planagumà de Les Cols. A més, com a novetat, alguns d'aquests cuiners faran la seva classe magistral en parella.
A part, també hi haurà l'aula de tast on es podran degustar cerveses, vermuts i còctels, entre altres i l'aula dels nens, amb activitats perquè els més petits perdin la por a la cuina. També repetiran clàssics de la Fira Orígens com el concurs d'allioli on es premiarà al qui aconsegueixi lligar més ràpid la típica salsa catalana.

Presentació a la premsa de la Fira Orígens 2016. Foto: Andreu Oliveras
La presentació de la Fira s'ha fet al Mas el Cros de Santa Pau, com a exemple de granja ecològica. A més, a Orígens també hi tindran un estand les granges garrotxines que obren les portes al públic que vulgui visitar-les. Més de 8.000 persones van passar l'any passat per la Fira Orígens.
Galeria de Fotos Fira Orígens 2015 (Martí Albesa)
Galeria de Fotos Fira Orígens 2014 (Martí Albesa)
Galeria de Fotos Fira Orígens 2013 (Martí Albesa)
Galeria de Fotos Fira Orígens 2012 (Adrià Costa)