La
principal novetat, és que setze dels vint-i-un plats es van
servir en una sala annexa a peu dret, i comentant diferents temes de
la vida social de la comarca entre els assistents. La resta de plats,
dos entrants, un primer, un segon i tres postres, es van servir
posteriorment a taula. Aquesta nova fórmula va agradar als
organitzadors, motiu pel qual van qualificar la vetllada 'd'èxit'.
En aquest sentit, Gerard Xifra també va destacar que la Mostra
garrotxina 'és l'única que coordina tants
establiments per servir a mig miler de persones'.
El
director general de Turisme del Govern, Joan Vilalta, també va
tenir elogis per la Mostra, assegurant que 'és una excel·lent
demostració del que és la Garrotxa tant a nivell de
participació com de productes'. L'imminent obertura del túnel
de Bracons, a mitjans d'abril, ha de suposar un revulsiu per
l'economia de la comarca, tal i com així ho van manifestar
diferents dels representants que van expressar-se. Des de
l'Associació d'Hostalatge, Gerard Xifra, va encoratjar 'als
polítics per fer de la Garrotxa un referent turístic i
culinari arreu del país'.
A
la recta final del sopar, els organitzadors van fer entrega dels
tradicionals Volcanets. El d'or, va recaure enguany al diferents
vegades campió del mon de ciclisme, Joan Llaneras, que per
motius professionals ahir no va poder recollir el premi personalment.
Per la seva banda, el Volcanet d'argent es va entregar a Vol de
Coloms, una empresa amb seu a Santa Pau i que realitza vols amb
globus per la comarca. A més, enguany ha adaptat les seves
cistelles a minusvàlids. El gerent d'aquesta empresa, Antoni
Colom assegurava que 'el reconeixement de la gent de la comarca és
bonic'. L'Associació d'Hostalatge també va retre
homenatge a la família Vidal-Sánchez del Restaurant
Font Moixina d'Olot. El seu director, Àngel Vidal, recordava a
la sortida de l'acte que quan van agafar el restaurant 'estava mig
abandonat, però que el vam tirar endavant amb empenta'.
L'últim homenatge, i que va fer aixecar a tothom de les
cadires, va ser el que va rebre l'expresidenta del grup Cuina
Volcànica, Judith Oliveras, que va morir als 34 anys fa uns
mesos. A les diferents pantalles instal·lades es va reproduir
un vídeo amb imatges d'Oliveras, i posteriorment es va fer
entrega del Volcanet d'or a títol pòstum a la seva mare
i al seu germà.
A
la sortida del restaurant, els assistents al sopar van ser obsequiats
amb un plat commemoratiu de la mostra i una ampolleta de ratafia. De
cares a l'any vinent, i coincidint amb la vint-i-cinquena edició
de la Mostra, l'Associació d'Hostalatge s'ha proposat el repte
d'arribar als 25 establiments.