Un japonès fa una demostració d'amassar fajol a restauradors garrotxins

Publicat el 09 de febrer de 2010 a les 18:53
El fajol, un producte que els garrotxins ens el fem tant nostre, també és conegut al Japó. Malgrat que allà l'anomenin Soba, la utilitat que li donen és la mateixa. Aquest dimarts, el campió mundial d'amassament de Soba -un art al Japó- Shoji Akahane va visitar la ciutat d'Olot i va oferir, a diversos cuiners i restauradors de la comarca, una demostració d'aquesta faceta. Akahane va estar acompanyat també de Toshirio Takemoto, un important hoteler japonès que, atret pel gust de la Keks -la cervesa creada per Pep Nogué a base de fajol- ha decidit importar-la al país asiàtic.
Durant la jornada d'avui, a més de realitzar aquesta demostració, tant Akahane com Takemoto han pogut degustar un exquisit menjar a base de fajol -escudella, macarrons o farinetes de fajol- i, a la vegada, conèixer les costums més típiques catalanes com, per exemple, veure vi amb porró.

|Akahane, intentant veure vi amb porró. Joan Guirado|