​Activem Olot presentarà un contenciós electoral contra els resultats del 28-M

Després de la negativa de la Junta Electoral Central, el partit seguirà la lluita judicial per aconseguir el segon regidor

Jordi Rubio ha anunciat aquest dijous a la tarda acompanyat de membres del partit que presentaria el contenciós
Jordi Rubio ha anunciat aquest dijous a la tarda acompanyat de membres del partit que presentaria el contenciós | Pau Masó
Redacció
15 de juny del 2023
Actualitzat a les 20:36h
Activem Olot presentarà en les pròximes hores un contenciós electoral al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra els resultats del 28-M a la capital de la Garrotxa. És la decisió que ha pres el partit després que aquest dijous la Junta Electoral Central hagi desestimat el recurs que va presentar la formació demanant l’anul·lació de la mesa electoral de l’Institut Garrotxa, on una persona va votar erròniament de manera presencial, tot i haver demanat el vot per correu. 

La Junta Electoral Central ha deixat clar en el seu dictamen que no hi havia possibilitat de presentar recurs a la seva decisió, però ha obert la porta a iniciar un altre camí judicial presentant un contenciós electoral al TSJC. Activem Olot ha anunciat aquesta tarda que s’agafava a aquesta via i presentarà el contenciós per portar els resultats del 28-M a Olot a un nou òrgan. “Veiem que hi ha bastants arguments per poder defensar amb un contenciós el que creiem que és la llei electoral”, ha assegura Jordi Rubió, portaveu d’Activem Olot. 

Tot i tenir dues negatives, primer de la Junta Electoral de Zona i després de la Junta Electoral Central, la formació olotina ha decidit seguir lluitant per anul·lar la mesa de l'Institut Garrotxa, cosa que li permetria robar-li el tercer regidor a ERC i obtenir el segon, amb un pacte de govern entre republicans i juntistes ja firmat. “Els nostres serveis jurídics ens han dit que hi ha arguments suficients per poder rebatre la sentència. Els serveis jurídics estan treballant per intentar ampliar els arguments que tenim”, diu Rubio.
 

De moment, segueixen els preparatius per a la investidura

Activem Olot té pensat presentar aquest divendres el contenciós electoral, el dia abans de la constitució de l’Ajuntament d’Olot. Tot i que la Junta Electoral Central ja ha enviat un correu als partits perquè puguin anar a recollir les credencials per a la constitució de dissabte, el partit considera que presentant el contenciós, s’hauria de retardar fins al 7 de juliol. “És la Junta Electoral de Zona qui ha d’informar a l’Ajuntament si es pot celebrar o no la investidura”, diu Rubio.

De moment, el consistori olotí no ha rebut cap notificació i es treballa perquè dissabte es pugui constituir el nou Ajuntament. Si aquest divendres no hi ha cap novetat per part de la Junta Electoral de Zona, dissabte a les 12 h, els regidors agafaran possessió amb el contenciós electoral d’Activem Olot entrat al TSJC. El que sí que ja ha quedat descartat és que la situació d’Olot pugui influir en la resta de consistoris de la Garrotxa. 
 

El contenciós pot encallar la constitució del Consell Comarcal i la Diputació

Més enllà d'Olot, la decisió d'Activem Olot pot comportar també l'ajornament del Consell Comarcal de la Garrotxa i la Diputació de Girona, ja que són òrgans que es constitueixen després dels Ajuntaments. L'inici del tràmit judicial del partit olotí podria encallar la investidura dels electes a aquests dos organismes. "Presentar aquest contenciós no va en contra de ningú. Només demanem una cosa que creiem que ens pertany, que és l'anul·lació de la mesa de l'Institut Garrotxa. Que es paral·litzin el Consell i la Diputació ens sap greu, però qualsevol partit polític faria exactament el mateix", ha assegurat Rubio.
Arxivat a