​La CUP Olot denuncia «greenwhasing» de l'equip de govern amb la pista de gel

El partit considera que es va vendre com una instal·lació ecològica i que es tracta d'una iniciativa "insuficient" per "rescatar" el Nucli Antic

Biel Mossoll i Lluís Riera, membres de la CUP Olot a la plaça Major, on fa pocs dies hi havia situada la pista de gel
Biel Mossoll i Lluís Riera, membres de la CUP Olot a la plaça Major, on fa pocs dies hi havia situada la pista de gel | Cedida
Redacció
17 de gener del 2023
Actualitzat a les 12:14h
La CUP s'ha mostrat novament crítica amb la pista de gel d'Olot que aquests dies s'està desmuntant a la plaça Major. El partit ja va mostrar la seva oposició abans del muntatge de la instal·lació i ara, ho ha tornat a fer.

Els cupaires creuen que l'equip de govern ha fet "greenwhasing" amb la pista de gel, és a dir, han difós que l'equipament era ecològic, quan en realitat no és respectuosa amb el medi ambient. "S'ha dit que la pista de gel gastava menys que el fet que ens estiguem dutxant a casa i que l'energia era verda i no passava res si estàvem gastant. S'ha comparat la despesa energètica imprescindible d'una família a casa seva amb una despesa completament prescindible com és refredar gel en un mes de desembre que ha estat dels més calorosos", diu un dels membres de la CUP, Biel Mossoll.

Segons càlculs de la CUP, a través dels barems que marca l'entitat ecologista Ipcena, la pista de gel d'Olot (de 352 metres quadrats) hauria gastat un miler més de litres d'aiguadel que s'havia anunciat, hauria suposat uns 29.000 kW d'energia i hauria emès deu tones de CO2.


Demanen alternatives a la pista de gel i una oferta d'oci sostenible

Amb les dades a la mà, la CUP reclama alternatives "compatibles amb el canvi climàtic" com pistes de gel sintètic com s'ha fet a Ripoll, Barcelona o Arenys de Munt. A més, també defensen les propostes com el Nadal Diver o el LLOP que hi havia fa uns anys a Olot.

Els cupaires reconeixen que cal dinamitzar el Nucli Antic, però consideren que hi ha alternatives a la pista de gel que poden oferir bons resultats. "La necessitat que hi hagi un espai de dinamització al Nucli Antic és evident i necessari, però creiem que és una manca de conscienciació ecològica i un cost energètic desmesurat", diu Lluís Riera, membre de la CUP. "L'oci d'aquesta ciutat ha de ser participatiu i que treballi amb una sèrie de valors de responsabilitat social i ecològica. Aquesta pista no té una voluntat nadalenca, educativa o de transformació social, sinó que és merament un intent econòmic insuficient de rescatar un barri que no està al 100%", afegeix Riera.

La pista de gel d'Olot es va obrir el dissabte 17 de desembre i es va tancar el 8 de gener. En total va comptar amb més de 9.300 patinadors, la dada més elevada de participació que hi ha hagut en les onze edicions que s'ha instal·lat la pista a la plaça Major.
Arxivat a