L'Ajuntament d'Olot tornarà instal·lar el recobriment desmuntable a la plaça del Mig

Els panells de cautxú, millorat en l'estructura metàl·lica per a evitar-hi arrugues, abastaran 100 metres quadrats de més fins al peu dels comerços

El recobriment de la plaça del Mig el novembre de 2019.
El recobriment de la plaça del Mig el novembre de 2019. | Arxiu NG.
01 d'octubre de 2020, 13:09
Actualitzat: 13:46h
El regidor d’Esports, Serveis Urbans i Medi Ambient de l'Ajuntament d'Olot, Aniol Sellabona, ha anunciat aquest matí, durant l'habitual compareixença dels dijous –després de la Junta de Govern Local–, que a les darreries d'aquest mes d'octubre es tornarà a instal·lar a la plaça del Mig el recobriment desmuntable que evita que, amb les humitats de l'hivern, la gent rellisqui i es faci mal en aquest punt neuràlgic de la ciutat, que enllaça el carrer de Sant Esteve amb la plaça Mercat, i que des que es va fer nou, amb unes obres costoses i llargues, ha dut molts problemes al paviment per causa de les humitats hivernals.

"Com que de moment no hem trobat cap proposta que garanteixi la seguretat del paviment", ha assenyalat Sellabona, l'Ajuntament aposta per tornar a instal·lar els panells de cautxú que tan bon resultat ja van donar l'any passat. De fet, mentre no es trobi un substitut de l'actual i problemàtic paviment lliscant, aquesta serà l'estructura que es posarà cada any a la plaça del Mig.
 

El regidor Aniol Sellabona durant la compareixença d'aquest matí. Foto: Martí Albesa.


En tot cas, hi haurà millores: d'una banda, als 150metres quadrat de l'estructura de 2019, s'hi afegiran 100 metres més de panells, fins a les portes dels comerços i botigues de la plaça, amb més amplitud de pas per als vianants: també, es millorarà l'estructura metàl·lica que suports els cautxús per manera que no hi hagi arrugues que puguin provocar alguna ensopegada accidental; igualment, s'augmentarà els panots de gespa artificial amb elements estètics en forma de jardineres.

El desembre de 2018, l'aleshores batlle d'Olot, Josep Maria Corominas, es va mostrar molt enutjat perquè el paviment de la plaça, feia poc reinaugurada (l'octubre d'aquell mateix any), comportava molts problemes i accident per a la gent que la travessava.


"És desesperant el que ha passat i estic molt enfadat", va dir llavors visiblement molest, ja que, segons va explicar, durant les obres ja havia qüestionat a l'empresa constructora si el paviment seria prou segur. Segons li van fer saber a J. M. Corominas aquest paviment anomenat "dolmen rústec" compleix amb totes les normatives antilliscants hagudes i per haver i està homologat com a Classe 3 aplicable al pendent màxim de la plaça, que és del 4,5%.

El pressupost adjudicat per a les millores actuals és de 10.527 euros. Cal recordar que el cost de les obres va passar dels 320.000 euros després de mig any d'obres.

La reforma de les places del Nucli Antic en marxa

En la mateixa compareixença, el batlle d'Olot, Pep Berga, ha aprofitat per anunciar que la Junta de Govern Local també ha aprovat el PIAM (Pla integral d'accions de millora) del Nucli Antic) amb la reforma de quatre projectes consensuats amb els veïns: el passeig de la Muralla, la plaça Mora, la plaça de la Pia Almoina i la plaça del Carme.

Aquest mateix 2020 s'iniciarà la reforma de la plaça del Carme, amb millores en la il·luminació i l'arbrat. Posteriorment, ha dit Berga, seran els mateixos veïns que prioritzin un o altres dels altres espais que romandran pendents de millora.

El batlle d'Olot s'ha mostrat confiat que aquestes millores, junt amb d'altres a venir, puguin contribuir a l'aparició de noves promocions d'habitatge al Nucli Antic.
 
Arxivat a