De l'ou a Messi: la tradició de la mona, lluny de la crisi.

Publicat el 13 d’abril de 2009 a les 00:02
 
 
Tot i que generalment tots donem molta importància a la figura de xocolata, la mona pròpiament dita és el pastís que fa de base. El pastís de mantega, el més típic de les mones, continua dominant el panorama, tot i que cada cop guanyen més terreny els de crema, els de crema i nata i els de xocolata.
 
 
En una situació com la que viu el país ara mateix, d'incertesa econòmica en moltes famílies, hom podria pensar que entre la retallada de despeses hi ha la de no comprar la mona. La responsable de la pastisseria Brugat d'Olot, Assumpció Brugat, assegura que 'el ritme de comandes es manté com els altres anys'. El preu d'una mona oscil·la entre els 15 i els 50 euros. Els preus son els mateixos que l'any passat, ja que segons la responsable d'aquesta pastisseria olotina han decidit fer l'exercici d'estrènyer's el cinturó, per facilitar la compra d'aquest producte a la gent.
 
Un reportatge de Joan Guirado.