
Enguany, la Fira de l’Embotit ha apostat per complementar el mercat amb l’oferta gastronòmica, lúdica i comercial, especialment dedicada a les famílies. Amb demostracions de cuina a càrrec del col·lectiu Cuina Volcànica, amb receptes elaborades per nens i nenes de les escoles de la comarca, maridatge de formatges i embotits de proximitat amb vins catalans, taller de maridatge de “delícies porques”, el 9è concurs d’embotits casolans, la demostració d’especejament del porc, tallers d’elaboració de botifarres per als més petits i taller maridatge d’embotits del mercat amb vis, cerves i sidra Girona Excel·lent, entre d’altres.

Cuina Volcànica ha ofert, un any més, demostracions dissabte i diumenge a la tarda amb els participants del projecte Cuina Gran. Fa 5 anys va començar aquesta iniciativa que dóna l’oportunitat als alumnes de primària de les escoles d’elaborar receptes de porc amb les seves famílies. S’escullen 4 receptes que els alumnes fan amb el cuiner a l’Espai Tast i que també poden enregistrar al programa d’Olot Televisió “El paisatge a la Taula”.

La qualitat dels productes de la Fira de l'Embotit és molt apreciada pel públic, que se n'endí veritables bossades. Foto: Martí Albesa.

L'imprescindibe Pep Nogué ensenya a fer un tast de formatges artesans i escumosos catalans. A fora cau calmarsa. Foto: Martí Albesa.
La programació de la Fira de l’Embotit també ha inclòs tallers, la ballada del Porc i el Xai, passejades en poni a la plaça del Teatre i la segona edició de l’activitat Un dia a pagès, un espai dedicat a la vida al camp i a la granja on els més petits i grans podran jugar a la vegada que aprenen els oficis més tradicionals de la casa nostra.