Tres granges de la Garrotxa obren les portes pel primer «Benvinguts a Pagès»

Unes 150 explotacions agràries i ramaderes de Catalunya participen de l'activitat per mostrar com i on es produeixen els aliments que arriben a la taula | Les explotacions oferiran visites gratuïtes

  • 150 granges catalanes ofereixen visites gratuïtes del 17 al 19 de juny -
Publicat el 07 de juny de 2016 a les 08:00
Actualitzat el 07 de juny de 2016 a les 14:37
Tres granges de la Garrotxa se sumen a la iniciativa del Benvinguts a pagès, que se celebra aquest cap de setmana arreu de Catalunya. L'objectiu de l'activitat és veure com i on es produeixen els aliments que arriben a la taula. Unes 150 explotacions agràries i ramaderes del país participen de l'activitat. A la Garrotxa es podrà visitar la Fundació la Fageda, dedicada a fer iogurts i melmelades; la granja Planeses, amb horta, ous, pollastres, gallines i conills; i els Porcs Casolans Corominas, que produeixen carn i embotits. 

A més, de les granges, vuit restaurants i onze allotjaments turístics també es volquen amb el cap de setmana, que també compte amb 200 restaurants i 250 allotjaments d'altres punts de Catalunya.  

A través del web, els visitants poden consultar les explotacions, restaurants i allotjamentsque participen en la iniciativa, i triar quins productors volen visitar, quantes nits volen passar fora, on es volen allotjar i on volen reservar el seu menú especial de producte de proximitat. 

Visites gratuïtes dissabte i diumenge

Les explotacions faran visites gratuïtes el dissabte de 10 del matí a 7 de la tarda i el diumenge de 10 del matí a 3 de la tarda. Divendres i diumenge a la tarda diverses explotacions també faran visites gratuïtes per a grups que hagin fet reserva prèvia contactant directament amb la casa. Les visites duraran aproximadament una mitja hora i no caldrà reservar amb antelació l’horari d’arribada. La majoria de cases, després de la visita, oferiran un petit tast amb els productes que es facin a la masia o explotació.

Benvinguts a pagès vol reivindicar el producte de proximitat i s'emmarca dins els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l'any temàtic promocional dedicat a la gastronomia i l'enoturisme.