L’Ajuntament de Girona, per tal d’ampliar la seva capacitat d’atenció a les persones sordes s’ha adherit a la plataforma SIGTHOS per a la interpretació on-line de la llengua de signes a través de videoconferència. Aquesta eina va ser creada l’any 2008 per la fundació privada de la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA) per facilitar la comunicació entre el col·lectiu de persones usuàries de la llengua de signes i les que no coneixen aquest llenguatge.
FESOCA treballa per aconseguir la millora de la qualitat de vida de les persones no oients i l’assoliment de la igualtat d’oportunitats en tots els àmbits. Amb la implantació d’aquesta plataforma les persones sordes no cal que vagin acompanyades d’un/a intèrpret per realitzar tasques tan quotidianes com anar al banc, adreçar-se a l’Administració o a fer una consulta mèdica.
Amb l’adhesió a SIGTHOS es posa a disposició de l’Ajuntament de Girona una borsa de temps de 10 hores renovables per facilitar la comunicació on-line entre persones sordes i el personal d’atenció al públic dels diferents serveis municipals, d’una forma senzilla i còmoda. En breu també serà possible realitzar videoconferències telefòniques amb l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana a través d’aquesta mateixa plataforma.
D’altra banda, demà dijous 28 el pregó de Fires a càrrec doctor Salomó Marqués també serà traduït amb llenguatge de signes per una intèrpret.
Girona estrena una plataforma per a l’atenció de persones sordes
Mitjançant la interpretació de la llengua de signes a través de videoconferència, l'Oficina d'Informació i Atenció Ciutadana les atendrà sense necessitat d'anar acompanyades.
Ara a portada
Publicat el 27 d’octubre de 2010 a les 16:48