Tresserras inaugura la nova seu de l'Aula de Música Tradicional i Popular a Salt

Les noves instal·lacions són a la Factoria Cultural Coma Cros, on el centre hi rebrà la cinquantena d'alumnes que s'han matriculat per aquest curs.

Publicat el 01 d’octubre de 2010 a les 16:20
El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i l’alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, han inaugurat avui les noves instal·lacions de la seu de Salt-Figueres de l’Aula de Música Tradicional i Popular (AMTP), a la Factoria Cultural Coma Cros de Salt. També han assistit a l’acte el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila; el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Salt, Joan Boada, i la directora del centre, Montserrat Faura, així com membres de l’equip docent de l’Aula.
 
El nou equipament té una superfície de 283 metres quadrats, situats a la segona planta del lateral sud de la nau Kropotkin de la Factoria Cultural Coma Cros. La nova seu té dos bucs d’assaig, quatre aules, un espai per al professorat i una sala polivalent.
 
El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha invertit 136.000 euros en les obres de rehabilitació de l’espai, que ha estat cedit per l’Ajuntament de Salt.
 
El proper 4 d’octubre, la seu de Salt-Figueres de l’AMTP començarà el curs 2010-2011 amb 50 alumnes. Les especialitats que s'imparteixen en aquest centre són: acordió diatònic; cant; flabiol i tamborí; gralla; instruments de pua; percussió; sacs de gemecs, i viola de roda i violí. L’equip docent del centre està format per nou professors.
 
El curs passat la seu de Salt-Figueres de l’AMTP, que fins aleshores es trobava a Figueres, es va traslladar a unes instal·lacions provisionals a Salt en espera de l’adequació de l’espai a la Factoria Coma Cros. A Figueres encara es manté una part de l’oferta formativa de l’Aula.
 
 
L'Aula de Música Tradicional i Popular
L'Aula de Música Tradicional i Popular és un programa formatiu del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació que, a través del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), vetlla per la promoció dels instruments tradicionals proporcionant una formació artística en el camp de la música tradicional que garanteixi la màxima qualitat.
 
Actualment hi ha sis seus de l’Aula de Música Tradicional i Popular a tot Catalunya: Barcelona, Lleida, Manresa, Salt-Figueres, Tortosa i Vila-seca. El Departament hi inverteix un total de 800.000 euros per curs.
 
El pla d’estudis de l’AMTP contempla dues vies d’accés, els cicles formatius regulars, que condueixen a l’obtenció dels diplomes d’Instrumentista Tradicional (primer cicle) i de Mestre Instrumentista Tradicional (segon cicle) expedits pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, i els tallers, amb un ritme més pausat d’aprenentatge.
 
Paral·lelament a l’activitat acadèmica regular, els centres de l’AMTP programen activitats extraordinàries, obertes al públic, amb l’objectiu de relacionar l’AMTP amb el seu entorn territorial i festiu, d’aprofundir en alguns temes tant tècnics com artístics i de mostrar públicament el treball que fan els diferents grups estables que hi participen.
 
Cada mes de juliol l’AMTP participa en l’organització, a Torroella de Montgrí, del Curs de Música Tradicional en el marc de la Festcat - Escoles d’Estiu de Cultura Popular.