Bigues i Riells acull la tercera fira de l'oli

Dissabte els visitants podran comprar oli de diversos productors del Vallès Oriental

Publicat el 22 de gener de 2014 a les 19:00
Desenes de persones van gaudir de l'oli de la comarca ara fa un any. Foto: Miquel Mas

Bigues i Riells acull el proper dissabte 25 de gener de deu del matí a dues de la tarda, a la plaça del Trull de can Sapera, la tercera Fira de l'Oli, que té com a objectiu enfortir la tradició oleícola del Vallès Oriental i contribuir a una possible i ferma recuperació de la varietat Vera fina i al seu reconeixement al territori. A la fira, que organitza l'Ajuntament de Bigues i Riells amb la col·laboració del Consell Comarcal, l'Slow Food Vallès Oriental, la Diputació i Xarxa Productes de la Terra, es podrà comprar oli de productors de la comarca i fer tastos d’olis de productors amb una producció només per autoconsum.

A la fira també es podrà fer una visita guiada al Trull de Can Sapera, veure la molta d'oliva per fer oli de raig i fer la degustació d’aquest, escoltar les conferències La recuperació de l'olivera de la Vall d'Arbúcies a càrrec de Ramon Espígol i L'Agrobiodiversitat agrícola del Vallès: Estat actual i reptes a càrrec de Jordi Puig. A més, es podrà participar al taller que realitzarà el col·lectiu Cuina VO amb receptes elaborades amb oli d'oliva Vera. També es podrà recollir el díptic de difusió de la fira on hi haurà informació sobre els productors que hi participen, la recepta de cuina Sopa de farigola amb ou escalfat i ravioli d'oli d'oliva, realitzada pel col·lectiu Cuina VO, i conèixer la descripció de les característiques de l’olivera anomenada Vera fina.