L’exposició Cine Ateneo vol recollir i fer una catalogació raonada de l’evolució d’aquest artista nascut a Mollet del Vallès (1948) i resident a la ciutat de Sabadell, on viu i treballa actualment. El títol de l’exposició al·ludeix a un fet biogràfic de forta implantació a l’imaginari de l’artista. I és que la seva família, arrelada a Mollet del Vallès, era propietària de l’Ateneu on hi havia el casino local, un lloc d’activitats diverses que acollia el cinema, anomenat Cine Ateneo. Aquest és un fet cabdal en la seva formació i com a primera sensibilitat estètica, atesa la proximitat de l’habitatge familiar, que va marcar fortament la infantesa d’Isidre Manils i no ha deixat mai d’influir sobre el prolífic univers de les seves imatges pictòriques.
La visió, al Museu d’Art de Sabadell
L’exposició al Museu d’Art de Sabadell porta per títol La visió, i s'ha inaugurat aquest dimarts, a les 20 hores al Museu d’Art de Sabadell. El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mollet, ha assistit a aquesta inauguració, que és un dels plats forts de la Festa Major de Sabadell.
Aquesta part de l’exposició recull un bloc temàtic, homogeni, unitari i complet de l’obra de l’artista, un gran mural fet d’obres representatives del període 1990-2008, on es troben els principals temes tractats per Isidre Manils, com ara: Les fosques estances de la identitat, La forma, El cossos i Els “frames”, L’amor resplendent i La bellesa i La mort. Aquest conjunt mural és molt divers, no és cronològic, i respon a un criteri de facilitar les lectures en totes les direccions físiques de l’espai. Una mena de palíndrom visual que es pot llegir en qualsevol direcció.
La seqüència, al Museu Abelló de Mollet
L’exposició al Museu Joan Abelló de Mollet del Vallès porta per títol La seqüència i és una mostra cronològica i clarament retrospectiva, on són representades les etapes fonamentals de l’evolució creativa de l’artista fins a l’actualitat, amb els blocs temàtics següents: Època de formació (60), La seducció conceptual (70), Intuïcions del futur: acoblaments, La voluntat expressiva (80), Icones contemporànies i La fascinació de les imatges (1990-2008).