Les Jornades Gastronòmiques de les Cireres comencem amb el concurs de menjar cireres

Publicat el 11 de juny de 2008 a les 12:31
L’alcalde va destacar que la Fira Botiga “és la festa del comerç local, el comerç que surt al carrer a buscar la gent i és una bona manera de promocionar els establiments locals”. Solé, la regidora i el president de l’UCIC es van sumar després de la inauguració al nombrós públic que va sortir també al carrer per gaudir de la festa.
 
Concurs “Cerquem els millors golafres de cireres
Com ja és habitual, un any més la Fira Botiga va servir també com a tret de sortida de les Jornades Gastronòmiques de les Cireres que arriben enguany a la seva cinquena edició. En aquesta ocasió les activitats proposades van ser una degustació de productes basats en la cirera i també la venda d’aquesta fruita. Totes dues propostes, a banda de la repartició de receptes lligades a la cirera, van tenir molt d’èxit ja que es van exhaurir els 80 kg de cireres previstos per a l’activitat.
 
A més, una vegada més, el concurs “Cerquem els millors golafres de cireres” va generar molta expectació i va tenir molt públic i un total de 35 participants. Els guanyadors de cada categoria van guanyar menús especials de la cirera i obsequis de Thermalia i, a més, en el grup d’adults es va batre un nou rècord ja que el guanyador va menjar 29 cireres en només un minut.
 
Els primers classificats de cada categoria van ser els següents:
- Categoria infantil:
-          1r. Ruben Guijo  (11 cireres)
-          2n. Jordi Salas (10 cireres)
-          3r. Chirle (10 cireres)
 
- Categoria juvenil:
-          1r. Eric Jerez (16 cireres)
-          2n. Mireia Ramos (12 cireres)
 
- Categoria d’adults:
-          1r. Fernando Carrillo (29 cireres)
-          2n. Pedro Carrillo (28 cireres)
-          3r. Rafael Muñoz (26 cireres)
 
Les Jornades Gastronòmiques de les Cireres continuaran fins el proper 13 de juliol
Les Jornades Gastronòmiques de les Cireres de Caldes de Montbui arriben enguany a la 5a edició i ho fa amb la col·laboració de 23 establiments. I és que enguany no només els restaurants calderins participen d’aquesta iniciativa sinó que també les fleques, pastisseries i vinacoteques de la vila ofereixen els millors plats gastronòmics, postres i licors elaborats amb les cireres de la vila termal.
 
Per tot plegat, les Jornades Gastronòmiques us proposen acostar-vos als restaurants i establiments que hi participen per assaborir aquesta fruita tan preuada i exquisida  de la temporada, que hem escollit com a un dels productes de la terra genuïns de la nostra població.
 
ESTABLIMENTS PARTICIPANTS
EN LES JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LES CIRERES
 
 
Restaurants
 
  • Balneari Termes Victòria
  • Cooperativa 70
  • El Bosc Gran,
  • El Remei
  • La Bóta de Caldes
  • Mediterrània
  • Mirko Carturan-cuiner
  • Na Madrona
  • Robert de Nola
  • Violeta de Caldes
 
Fleques i pastisseries
 
  • Forn de Cal Pi (6 establiments)
  • Forn de l’Espiga d’Or (3 establiments)
  • Forn la Lluna
  • Pastisseria Casabayó
  • Pastisseria Sant Antoni
 
Vinacoteques
  • J. Fontcuberta Ambròs. La Vallesana
 
 
PLATS I PRODUCTES QUE ELABORARAN ELS RESTAURANTS, FLEQUES, PASTISSERIES I VINACOTEQUES
 
·         Amanida de llonganissa i cireres de Caldes
·         Amanida de cireres, menta, formatge de cabra i vinagreta de tomàquet 
·         Amanida amb galetes d’arròs, mel i sèsam, kikos i chutney de cirera 
·         Amanida de cireres amb foie i vinagreta de cireres
·         Amanida de mató amb cireres i pluja de llavors
·         Amanida de llagostins sobre fons de gírgoles saltejades i salsa de llimona
·         Buquet d’amanides amb formatge de cabra i melmelada de cireres amb 
·         Tagliatelle amb crema de gorgonzola i cireres
·         Sopa de cireres amb escarola, oli de pinyons i crostons a l’aroma d’all 
·         Escalivada amb cireres i mató 
·         Soufflé de cireres
 
·         Bacallà amb romesco de cireres
·         Bacallà fresc amb cireres confitades i olives negres
·         Foie Gras d’ànec fresc amb melassa de cireres calderines i fruites del bosc
·         Blat saltejat de pebrots, cireres, sèsam i oli picant 
·         Escalopines de vedella amb marsala i cireres 
·         Filet de vedella amb gorgonzola amb llit de cireres fresques
·         Galta de porc a la crema de cireres
·         cruixent de pernil ibèric
·         Confit d’ànec amb fruits secs i salseta de cireres de Caldes
·         Flam de cireres
·         Tiramisú amb cireres o mus de cireres amb melmelada i xocolata negra
·         Crep de confitura de cireres amb nata i flamejat amb rom
·         Sorbet de taronja i cireres 
·         Sorpresa de xocolata calenta
·         Cireres banyades amb xocolata negra i blanca
·         Pastís de cireres
·         Licor de cirera