
El Consorci del Parc de l'Espai Natural de Gallecs tampoc s'escapa de les retallades impulsades pel govern català. Aquesta setmana el consell plenari de l'ens, format per la Generalitat i sis ajuntaments, tres dels quals del Vallès Oriental, va aprovar modificar a la baixa el pressupost previst per a l'any 2011. En concret, la rebaixa és d’un 16,13 per cent. La disminució del pressupost (que passa dels 793.200 euros previstos a 665.000) és fruit del que deixa d’aportar el govern de CiU.
Tot i les retallades, l'Ajuntament de Mollet (membre del Consorci juntament amb Parets i Lliçà de Vall) assegura que es podran mantenir tots els projectes previstos per aquest any, excepte les partides de recerca agrícola. Tot i això, aquestes partides agrícoles, segons afegeix el consistori molletà, "es podran continuar desenvolupant" gràcies a un projecte finançat per la Unió Europea ( Projecte Core Organic II ) que té una durada de 3 anys, del 2010 al 2013.
La finalitat en la gestió de Gallecs és aconseguir un equilibri entre l’agricultura (element principal per a la sostenibilitat econòmica i social de l'espai), el medi natural i l'ús públic compatible amb el dos components anteriors. En els darrers 3 anys, el pressupost del Consorci ha passat d’1 milió d’euros a 600 mil euros, però això no ha aturat la seva activitat, segons destaca l’alcalde de Mollet, Josep Monràs (PSC).
Lluís Recoder, nou president del Consorci
Xifres a banda, el Consell Plenari del Consorci del Parc de l'Espai d’Interès Natural de Gallecs reunit aquesta setmana també va renovar els seus membres, per adaptar-se als canvis de les darreres eleccions autonòmiques i municipals. Entre els nous membres, hi ha el nou president: el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder (CiU).
El Consell Plenari també va tractar el Pla especial de Gallecs, un document que s’ha aconseguit desencallar gràcies al canvi de postura de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans (Vallès Occidental). Tant el president del Consorci, Recoder, com el vicepresident, Monràs, ho valoren molt positivament i destaquen el caràcter de sòl agrícola de Gallecs, els seus valors naturals i la convivència entre habitants i visitants de l'espai rural.