Durant el seu discurs de nomenament, l'exalcalde de Granollers ha volgut posar èmfasi en el lideratge que ha d’exercir el CSC en la defensa d’un nou model sanitari i social "col·laboratiu i basat en aliances de proximitat, a partir dels valors i les potencialitats de cada proveïdor", per garantir la qualitat i la sostenibilitat del sistema.
En aquests entit, ha posar èmfasi en el paper dels municipis: "El municipalisme i els municipis han d’estar en la definició i la governança d’aquest model", ha assenyalat. Així mateix, ha volgut remarcar el paper que ha de tenir el món local en el desenvolupament de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària (AISS). "És des de la proximitat des d’on es detecten millor els problemes i es dissenyen millor les solucions", ha assegurat.
En la mateixa línia, Mayoral ha apuntat com una de les prioritats de la legislatura 2023-2026 promoure una transformació del model d’atenció a la gent gran i a la dependència, on la pandèmia ha deixat "moltes ferides obertes". "Necessitem un canvi radical de model de cures de llarga durada, que estigui basat en l’atenció domiciliària i comunitària i garanteixi els drets de tothom, amb participació activa de les xarxes de suport de base territorial", ha explicat en una nota que recull el CSC.
Mayoral ha prioritzat "el diàleg i la negociació" per millorar el finançament del sistema sanitari social i, en un escenari econòmic "especialment complicat", ha animat l’equip professional del Consorci a seguir impulsant la mancomunació de serveis, la innovació i la formació perquè els proveïdors de sistema públic puguin ser més eficients i reduir costos. També ha fet referència a l’acompanyament del CSC als ajuntaments en el desplegament de les seves competències en salut pública per "promoure ciutats saludables des de la cura de l’entorn, l’educació i la prevenció".
Mayoral va ser alcalde de Granollers entre 2004 i 2022, i vicepresident de la Diputació de Barcelona entre 2009 i 2011. Llicenciat en Ciències Econòmiques, va exercir com a professor de l'Escola Municipal de Treball de Granollers, que també va dirigir.
Nou consell rector
A més de la presidència, a la Junta General Extraordinària d’avui s’han renovat els càrrecs del Consell Rector del CSC, format pels quatre vicepresidents i deu vocals. Els nous vicepresidents són Adam Tomàs i Roiget (Fundació Privada Serveis Socials del Montsià / Hospital Comarcal d’Amposta), Josep Maria Corominas i Barnadas (Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa), Sandra Guaita i Esteruelas (Centre MQ Reus) i Marta Villanueva i Cendán (Ajuntament de Barcelona).El CSC és una entitat pública de caràcter local i base associativa, fundada el 1983, que té el seu origen en el moviment municipalista. Actualment, compta amb 117 associats entre ajuntaments, diputacions i consells comarcals, així com altres entitats proveïdores de serveis públics de salut i socials. Totes elles són entitats sense afany de lucre.
El consorci vol "impulsar models de salut i social excel·lents i sostenibles, per millorar la qualitat de vida de les persones, oferint serveis d'alt valor afegit als seus associats. Així, el CSC vol ser el principal referent per al coneixement i capacitat de cooperació, influència i anticipació davant els nous reptes del sistema de salut i social".