El ple municipal de les Franqueses del Vallès celebrat dijous va donar per acabat el llarg conflicte que alguns veïns de la urbanització d'Els Gorgs de Llerona mantenien amb l’Ajuntament per un desacord amb la quantia de les contribucions que havien de pagar quan es va fer la xarxa d'aigua potable en aquest nucli de població. En concret, el ple va aprovar per 13 vots a favor (equip de govern, LFI i ERC), 2 abstencions (CPF) i 1 vot en contra (PxC) la liquidació definitiva de l’expedient d’ordenació i imposició de contribucions especials de la xarxa d’aigua potable de la urbanització Els Gorgs, en execució de les diverses sentències judicials dels últims anys.
El 2006 alguns veïns de la urbanització, així com la mercantil Els Gorgs, S.A., van recórrer l’acord plenari de 26 de gener d'aquell any en què s'aprovaven les contribucions que havien de fer els veïns per pagar el cost d'aquella obra. La justícia va donar la raó als veïns, argumentant que la base imposable de les contribucions especials havia d'estar constituïda només pel cost de l'obra de subministrament d'aigua potable, xifrada en el 52,75% del cost inicialment aprovat.
Eviten demanar responsabilitats
Tot i que aquest punt es va aprovar amb una àmplia majoria, alguns regidors, tant de l'oposició com del mateix equip de govern, van demanar a l'alcalde Francesc Colomé que exigís responsabilitats als polítics i tècnics que van avalar aquella polèmica decisió; el batlle en aquell moment era Francesc Torné. Colomé, però, no és partidari de "judicialitzar més la vida pública de les Franqueses".
El ple municipal també va votar diverses mocions. La que va aixecar més controvèrsia va ser la presentada per ERC per sotmetre a votació entre els veïns del municipi l'exercici de la sobirania fiscal per part de l'Ajuntament, aprofitant la consulta que s’ha de fer entre la població franquesina per triar el projecte d'acabament del Centre Cultural de Corró d'Avall. La moció no va prosperar, ja que només va tenir quatre vots a favor: el d'ERC, els dos de LFI i el de l'alcalde Francesc Colomé, que es va desmarcar dels altres tres regidors de CiU, i va ser coherent amb les reclamacions de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), ens del qual forma part.
Adherits al Pacte Nacional pel Dret a Decidir
CiU i ERC van presentar conjuntament una moció en suport als clubs i entitats esportives catalanes davant la pressió a què els sotmet la direcció general d’Inspecció de Treball i Seguretat Social del govern espanyol. Va ser aprovada per tots els regidors del Consistori a excepció del PP, que s'hi va abstenir. El ple també va aprovar la moció presentada pels grups municipals de CiU, ERC i CPF que reclamava l'adhesió del municipi al Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Hi van votar a favor 10 regidors (CiU, UPLF, CPF, LFI i ERC), 5 ho van fer en contra (PSC i PP) i 1 s'hi va abstenir (PxC). La darrera moció, que demanava a l'Ajuntament que requerís a l'ACA que netegi les rieres del municipi i que va ser presentada pel grup municipal de PxC, va tenir 11 vots en contra (CiU, PP, PSC, UPLF i ERC) i 5 a favor (LFI, CPF i PxC).
L'Ajuntament de les Franqueses enterra l'històric conflicte de l'aigua amb els veïns d'Els Gorcs
L'alcalde es desmarca dels seus companys de CiU i vota a favor, tot i que la moció no prospera, de preguntar als veïns si volen exercir la sobirania fiscal o no

ARA A PORTADA
Publicat el 26 de juliol de 2013 a les 17:00
Et pot interessar
-
Política Granollers i Sabadell reforcen aliances amb una trobada entre els dos governs
-
Política ERC, Junts i Primàries presenten una moció perquè Granollers doni suport a La Bressola
-
Política Les alcaldesses de Granollers i Mollet viatgen a Brussel·les per tractar les necessitats del territori
-
Política Llum verda al canvi de comarca d'Aiguafreda: del Vallès Oriental a Osona
-
Política L’Ajuntament de Granollers actualitza el protocol contra les violències masclistes
-
Política Les Franqueses acosta els Objectius de Desenvolupament Sostenible a les escoles