​Moció de Junts i Primàries perquè es racionalitzi el preu de l'aparcament de l'Hospital de Granollers

Els dos grups demanen una tarifa màxima de dos euros per hora durant les primeres dues hores d’ús del servei

Publicat el 24 d’octubre de 2019 a les 19:22
Actualitzat el 24 d’octubre de 2019 a les 19:30
Els grups de Junts per Granollers i Granollers per la Independència-Primàries han presentat una moció sobre la tarifació del nou pàrquing de l'Hospital General de Granollers. Els acords del text demanen a Josep Mayoral, en qualitat de president del Patronat de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, promogui l’aplicació d’una sèrie de canvis.

Per una banda, demanen una tarifa màxima de dos euros per hora (aplicada per minut) durant les primeres dues hores d’ús del servei, i de setanta-cinc cèntims per hora en les següents hores d’ús del pàrquing. També una bonificació del 100% de la tarifa durant els primers 90 minuts per aquells usuaris dels serveis d’urgències i de consultes externes que acreditin degudament aquesta condició.

Per l’altra, posen sobre la taula que es promogui per als treballadors de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers que utilitzin aquest nou pàrquing  una tarifa plana de dues-centes hores d’aparcament mensual i amb un preu no superior a 30 euros, “que no discrimini en funció de paràmetres d’antiguitat o càrrec, atès que ja hi ha a disposició un altre aparcament exclusiu per als treballadors que ja té en compte aquests criteris”.
La moció recorda que l’hospital, malgrat la seva naturalesa privada, forma part de la Xarxa d’Hospitals d’Utilització Pública (XHUP) i per tant del sistema públic de centres de salut. I com a hospital de referència a la comarca del Vallès Oriental, ho és de més de 400.000 persones i rep més de 100.000 visites anuals a Urgències.





També critiquen que “Al llarg dels darrers anys, una de les queixes més freqüent entre els usuaris de l’hospital ha estat l’aparcament. Un preu excessivament car -5 cèntims el minut, el que fa un total de 3 euros l’hora, el que significava que fos un dels pàrquings més cars de Granollers- i amb l’afegit que no s’hi permetia fer el pagament amb targeta”. En aquest sentit, recorden que la gestió d’aquest aparcament estava cedida a una empresa externa a la Fundació. La cessió es remuntava l’any 1984 quan l’hospital va cedir la gestió i l’explotació del pàrquing a l’empresa que el va construir, PROURSA. Aquesta cessió estava prevista per 15 anys, però les obres del pàrquing van ser més elevades del que s’havia previst inicialment i l’hospital va decidir allargar-la durant 10 anys més.

Ja el 2011, quan s’estava a punt d’acabar la cessió, hi va haver un problema amb els documents que acreditaven l'inici de l'explotació i l’hospital va decidir tornar a allargar-la durant 5 anys. Quan finalment es va acabar la cessió, el 2016, l’empresa es va negar a deixar les instal·lacions, i la Fundació es va veure obligada a entrar en un procés judicial. El 27 de juny de 2018, el jutjat de primera instància número 6 de Granollers va dictar sentència i va determinar extingit el contracte d’explotació del pàrquing amb efectes del 31 de desembre del 2016. No és fins el dia 28 de gener del 2019 que PROURSA abandona definitivament les instal·lacions. I a finals de febrer, d’aquest any 2019, l’hospital va emetre un comunicat on explicava que un cop s’acabessin les obres de millora de l’aparcament, seria l’hospital mateix qui el gestionaria directament. “S’obre, per tant, l’oportunitat de normalitzar un servei que en els darrers anys ha estat font de queixes i malestar per les persones usuàries de l’hospital”, conclouen.