El Bombardeig Poètic de Tàrrega incorpora l'experiència de Granollers

Publicat el 05 d’abril de 2007 a les 11:44
A partir d'aquesta petició, tècnics del Museu de Granollers han facilitat el contacte de l'Ajuntament de Tàrrega amb el col·lectiu l'Embut, que va portar a terme la iniciativa granollerina amb col·laboració municipal.
Finalment, l'Embut participarà en el Bombardeig Poètic de Tàrrega d'avui dijous, 5 d'abril. Però aquesta no serà l'única vinculació granollerina de la programació de la capital de l'Urgell. A més, s'ha previst la presència d'una representació de Granollers i la participació de testimonis. Un d'ells, fill del segon matrimoni del pare d'una família d'origen targarí -un matrimoni i un nen- que es va traslladar a Granollers fugint dels bombardejos de la Guerra Civil a Tàrrega. Aquí, un nou atac bèl·lic va acabar amb la vida de la primera dona d'aquell targarí, que va explicar la dura experiència a aquest segon fill.
Els actes de condemna a aquells atacs i d'homenatge a les víctimes previstos demà passat a Tàrrega s'iniciaran a les 10.30 h i acabaran, a partir de les 20.15 h, quan, -si el temps no ho impedeix-, des d'un helicòpter, es deixaran caure 50.000 poemes en forma de punt de llibre. La capital de l'Urgell clourà amb aquest Bombardeig Poètic la seva programació de Memòria Històrica iniciada l'any passat (www.tarrega.cat).
La idea del bombardeig poètic va néixer del col·lectiu xilè Casagrande, que l'any 2001 va bombardejar amb poemes la casa de la Moneda de Xile. Aquella iniciativa es va estendre a altres ciutats que han patit bombardejos greus (Dubrovnik -on el bombardeig poètic es va fer l'any 2002-, Gernika -el
2004- i Granollers, el 2006).