L'Ajuntament de Xilxes (Castelló) visita l'Ajuntament de les Franqueses

Publicat el 28 d’abril de 2006 a les 20:27
Aquest dimecres, 26 d'abril, cinc representants de l'Ajuntament de Xilxes, un municipi de 2.500 habitants de la comarca de la Plana Baixa (Castelló), van fer una visita a l'Ajuntament de les Franqueses per tal de conèixer de primera mà l'organització del consistori des del punt de vista informàtic, així com els programes que es fan servir per a la gestió administrativa i comptable, i l'organització del Servei d'Atenció a la Ciutadania. L'expedició castellonenca la formaven el secretari, l'interventor, la tresorera, l'informàtic i el regidor d'Hisenda.

La implantació del Servei d'Atenció a la Ciutadania a l'Ajuntament de les Franqueses ha estat molt exitosa. Els resultats d'una enquesta que es va fer entre els seus usuaris el darrer trimestre de l'any passat així ho avalen, ja que segons l'enquesta els ciutadans i ciutadans de les Franqueses se senten ''plenament satisfets'' pel servei rebut al SAC.

El Consorci Administració Oberta de Catalunya també dóna suport a la implantació d'aquest servei, ja que a primers d'any va decidir subvencionar amb 18.438 euros la segona fase de desenvolupament del Servei d'Atenció a la Ciutadania (SAC) de l'Ajuntament de les Franqueses, consistent bàsicament a la implantació de tràmits en línia en el web municipal. Concretament, els tràmits que el SAC té previst que es puguin fer properament des de l'adreça www.lesfranqueses.cat són els següents: sol·licitud de certificats en línia amb recepció a domicili (disponible des de 2004); sol·licitud i concessió d'assabentats d'obres exemptes de llicència; ocupació de la via pública amb bastides, per tancament de carrers, amb contenidors i sacs de runa, per tancament d'obres, amb taules i cadires; inscripció a activitats esportives, culturals o de lleure.

En aquesta segona fase del projecte ''Servei d'Atenció Ciutadana, presencial, telefònica i telemàtica'' la part relativa a la informàtica ha anat a càrrec de l'empresa Absis. La primera fase del projecte és la que va permetre l'obertura del SAC l'abril de 2003 amb l'objectiu, d'una banda, de racionalitzar els circuits i procediments de l'Ajuntament a efectes de millorar-ne la fiabilitat i disminuir la durada i càrrega de treball dels processos, i de l'altra, agilitzar i facilitar els tràmits i les relacions del ciutadà amb l'Ajuntament.

És per aconseguir tot això que es van obrir dues oficines del SAC amb el mateix nivell d'atenció, una a l'edifici consistorial i una altra a Bellavista, es van posar en marxa nous aplicatius informàtics (registre d'entrada, padró d'habitants, seguiment d'expedients d'urganisme, d'obres i serveis, i de secretaria, programa de liquidacions, aplicatiu de queixes i suggeriments amb seguiment de l'expedient de la queixa) i es van posar en marxa noves eines (datàfon per facilitar el pagament amb targeta de taxes i preus públics, potenciació de la informació telefònica per evitar desplaçaments, formularis i informació de tràmits a través d'internet).