Rèmol al forn amb patates

Cada cap de setmana, els ingredients i tots els detalls de l'elaboració d'un nou i suculent plat

Publicat el 27 de juny de 2015 a les 08:15
Actualitzat el 27 de juny de 2015 a les 08:17

 


Ingredients per a dues persones:
 
Un rèmol de uns 800 grams
Un parell de patates mitjanes
Una ceba petita
Oli, sal i pebre negre
 
Preparació:
 
Netegem, pelem i filetegem en quarts el peix, també es pot demanar a al peixater que ens ho faci. Cal tenir en compte que es treu només la pell fosca,  la blanca es deixa per tal d’evitar que el peix se’ns desmunti.

Salpebrem el peix i el deixem a la nevera.

Pelem i tallem les patates en rodelles d’un dit aproximadament i les fregim lleugerament fins que agafin color, moment en que las retirarem de la paella i les posarem, escorregudes d’oli, al fons d’una safata de forn.

Sofregim també la ceba tallada en juliana i un cop estigui la ajuntem deixant-la damunt de les patates.

Posem una paella a escalfar per marcar el peix sense arribar a coure’l passant-lo per la paella per espai d’un minut per banda “depenent del gruix de la peça”. Un cop marcat el posarem sobre la patata i la ceba que teníem a la safata tirant-li un rajolí d’oli per damunt abans de posar-lo al forn que haurem preescalfat a 150º C. aproximadament. Deixant-lo allà uns cinc minuts, algun més si la peça es molt grossa.

Un cop tret del forn ja tindrem el plat a punt per servir, amanint-lo amb un raig de llimona si us agrada o deixant-lo tal i com esta salpebrat i amb l’oli que li hem posat.