LaFACT Cultural presenta «El Corsari», de la companyia cubana de Laura Alonso, filla de la mítica figura de la dansa Alicia Alonso

L'espectacle de dansa serà aquest dissabte 10 de desembre a les 20 hores

És l'últim espectacle de la 39a Temporada BBVA de Dansa de la FACT Cultural de Terrassa
És l'últim espectacle de la 39a Temporada BBVA de Dansa de la FACT Cultural de Terrassa | Fact Cutural
M.T
08 de desembre del 2022
Actualitzat el 11 de desembre a la 13:40h
La FACT Cultural de Terrassa acollirà aquest dissabte l'espectacle de dansa El Corsari, de la companyia cubana de Laura Alonso, filla de la mítica figura de la dansa Alicia Alonso. La Laura Alonso Ballet Company és la porta d’entrada al Ballet Nacional de Cuba.

D'aquesta companyia han sortit figures del Ballet Nacional de Cuba com José Manuel Carreño, Svetlana Ballestaer, Xiomara Reyes i Lienz Chang, Ernesto Quenedit, Gladys Acosta, Ana Lobet, Julio Arozarena, Lorena i Lorna Feijóo i Galina Álvarez, entre una llarga llista de talentosos intèrprets que representen el país i l'escola cubana a diferents llocs del món. Laura Alonso beu de la gran tradició del Ballet de Cuba, i en el repertori de la seva companyia hi son presents les grans coreografies del ballet clàssic.

El Corsari narra la història del corsari Conrad i la seva tripulació que naufraguen durant una tempesta i arriben a una platja del Mar Jònic. Medora, Gulnara i altres dones es troben amb les restes del nàufrag i, a l’instant, Conrad s’enamora de Medora. Però apareix Lankedem, un venedor d’esclaves que pren presoneres a les dones de l’illa mentre que el corsari jura rescatar-les.

Laura Alonso, directora
Laura Alonso Martínez, va néixer a la ciutat de New York, filla de la "Prima Ballerina
Absoluta Alicia Alonso"
i del Gran Mestre i fundador de l'Escola Cubana de Ballet i el Ballet Nacional de Cuba "Fernando Alonso", figures cimeres de la dansa cubana i mundial.

Laura Alonso va créixer immersa en la dansa i la cultura. Va començar els seus estudis a l'Escola de Ballet de la Societat Pro-Art Musical de l'Havana, creada el 1931 pels dos germans Alonso (Fernando i Alberto) i per Alicia Alonso. Allà es va formar amb Alberto Alonso, León Fokine i altres professors. Va ser solista del Ballet Nacional de Cuba (BNC) durant més de 20 anys.

Ja a la dècada de 1980 va crear el Departament de Docència Especialitzada, per promocionar i difondre la metodologia de l'escola cubana de ballet. “El meu pare, el meu oncle i la meva mare van fer el síl·labus per a l'escola cubana de ballet. El meu pare va ser el mestre que va implementar el mètode, el meu oncle, el coreògraf i la meva mare, la ballarina que va mostrar aquesta escola al món. Aquesta tècnica és nova; les altres tenen més de 500 anys d'antiguitat. Té tots els nous descobriments per a l'atletisme al ballet i utilitza les noves tècniques científiques.”

L'abril del 2021, a la seu del Consell Nacional de les Arts Escèniques a l'Havana, se li va atorgar el Premi Nacional de Dansa de l'any 2021.